(recept
si oblíbilo 35 návštěvníků)
Aspik co se po něm zapráší
Potřebné ingredience
1,5 l láku z okurek
2 sáčky želatiny na vaječnou tlačenku
šunka
salát nebo pomazánka podle chuti
vařené vejce
sterilované okurky
případně- kapie, kukuřice, hrášek atd.
Postup přípravy
Želatinu nasypeme do dobře scezeného okurkového láku a necháme chvilku stát. Poté opatrně zahříváme- nevaříme.
Připravíme si plátky šunky, které naplníme salátem. Vejce pokrájíme na plátky.
Mírně schladlou želatinu nalijeme do formy tak aby pokryla dno a dáme na několik minut do lednice ztuhnout.
Na ztuhlou vrstvu vyrovnáme dle fantazie šunkové rolky, krájená vejce a zeleninu.
Opět opatrně přelijeme želatinou a dáme zase ztuhnout. Část želatiny si necháme stále v kastrůlku.
Po ztuhnutí nalijeme poslední vrstvu a necháme do druhého dne v lednici.
Množství želatiny stačí na běžnou dortovou formu nebo střední mísu. Vše ale závisí na množství náplní- šunky, salátu, zeleniny atd.
Připravíme si plátky šunky, které naplníme salátem. Vejce pokrájíme na plátky.
Mírně schladlou želatinu nalijeme do formy tak aby pokryla dno a dáme na několik minut do lednice ztuhnout.
Na ztuhlou vrstvu vyrovnáme dle fantazie šunkové rolky, krájená vejce a zeleninu.
Opět opatrně přelijeme želatinou a dáme zase ztuhnout. Část želatiny si necháme stále v kastrůlku.
Po ztuhnutí nalijeme poslední vrstvu a necháme do druhého dne v lednici.
Množství želatiny stačí na běžnou dortovou formu nebo střední mísu. Vše ale závisí na množství náplní- šunky, salátu, zeleniny atd.
Nestihla jsem vyfotit celý aspik, protože se po něm zaprášilo :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
31. 5. 2017, 19:42
novackova
(upraveno)
31. 5. 2017, 13:32
Sobtik1
(upraveno)
30. 5. 2017, 21:28
Děkuji za odpověď , právě to bylo sklenic, než bych ten lak nastřádala, říkala jsem si, že bych si udělala nalev, ale měla jsem strach, abych to nezkazila
jarla
(upraveno)
30. 5. 2017, 19:26
díky,vyzkouším
Sobtik1
(upraveno)
30. 5. 2017, 14:09
Dobrý den, chci se zeptat, ten lák, to si dělate zvlášť, nebo cedíte z okurek, protože 1,5l laku z jedněch okurek nezískám, ale ráda bych zkusila, vypadá to lakavě . Předem děkuji za odpověď Alča
evicela
(upraveno)
30. 5. 2017, 16:33
@Sobtik1
udělejte si normální nálev jako když zavařujete okurky třeba z Deka, nebo domácí, voda, ocet cukr, sůl , koření, to není myšleno že by jste měla zcedit nálev ze zavařených okurek to by bylo sklenic
Lenyna
(upraveno)
13. 2. 2009, 21:35
U Vás už se zaprášilo koukám Vyzkoušela jsem a mohu jen DOPORUČIT mňaminka
Pavla s
(upraveno)
9. 2. 2009, 18:31
také děláme , ale nám spíš chutná ta vaječná tlačenka
pupuša
(upraveno)
10. 2. 2009, 19:16
@Pavla s
Vaječnou tláču taky miluju ale dítka radši aspik
Ilona Ho.
(upraveno)
9. 2. 2009, 18:30
Vypadá suprově a asi i tak chutná dala bych si.Tak hold se to bude muset vyzkoušet.Děkuji za recept.Ilona
pupuša
(upraveno)
10. 2. 2009, 19:15
@Ilona Ho.
Ilonko, vyzkoušejte. Nedá se zkazit U nás si ho dělá i pubertální potěr sám