(recept
si oblíbilo 35 návštěvníků)
Aspik co se po něm zapráší

Potřebné ingredience
1,5 l láku z okurek
2 sáčky želatiny na vaječnou tlačenku
šunka
salát nebo pomazánka podle chuti
vařené vejce
sterilované okurky
případně- kapie, kukuřice, hrášek atd.
Postup přípravy
Želatinu nasypeme do dobře scezeného okurkového láku a necháme chvilku stát. Poté opatrně zahříváme- nevaříme.
Připravíme si plátky šunky, které naplníme salátem. Vejce pokrájíme na plátky.
Mírně schladlou želatinu nalijeme do formy tak aby pokryla dno a dáme na několik minut do lednice ztuhnout.
Na ztuhlou vrstvu vyrovnáme dle fantazie šunkové rolky, krájená vejce a zeleninu.
Opět opatrně přelijeme želatinou a dáme zase ztuhnout. Část želatiny si necháme stále v kastrůlku.
Po ztuhnutí nalijeme poslední vrstvu a necháme do druhého dne v lednici.
Množství želatiny stačí na běžnou dortovou formu nebo střední mísu. Vše ale závisí na množství náplní- šunky, salátu, zeleniny atd.
Připravíme si plátky šunky, které naplníme salátem. Vejce pokrájíme na plátky.
Mírně schladlou želatinu nalijeme do formy tak aby pokryla dno a dáme na několik minut do lednice ztuhnout.
Na ztuhlou vrstvu vyrovnáme dle fantazie šunkové rolky, krájená vejce a zeleninu.
Opět opatrně přelijeme želatinou a dáme zase ztuhnout. Část želatiny si necháme stále v kastrůlku.
Po ztuhnutí nalijeme poslední vrstvu a necháme do druhého dne v lednici.
Množství želatiny stačí na běžnou dortovou formu nebo střední mísu. Vše ale závisí na množství náplní- šunky, salátu, zeleniny atd.

Nestihla jsem vyfotit celý aspik, protože se po něm zaprášilo :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
31. 5. 2017, 19:42

nahlásit

novackova
(upraveno)
31. 5. 2017, 13:32




nahlásit

Sobtik1
(upraveno)
30. 5. 2017, 21:28
Děkuji za odpověď
, právě to bylo sklenic, než bych ten lak nastřádala, říkala jsem si, že bych si udělala nalev, ale měla jsem strach, abych to nezkazila


nahlásit

jarla
(upraveno)
30. 5. 2017, 19:26
díky,vyzkouším

nahlásit

Sobtik1
(upraveno)
30. 5. 2017, 14:09
Dobrý den, chci se zeptat, ten lák, to si dělate zvlášť, nebo cedíte z okurek, protože 1,5l laku z jedněch okurek nezískám, ale ráda bych zkusila, vypadá to lakavě
. Předem děkuji za odpověď Alča


nahlásit

evicela
(upraveno)
30. 5. 2017, 16:33
@Sobtik1
udělejte si normální nálev jako když zavařujete okurky třeba z Deka, nebo domácí, voda, ocet cukr, sůl , koření, to není myšleno že by jste měla zcedit nálev ze zavařených okurek
to by bylo sklenic

nahlásit

Lenyna
(upraveno)
13. 2. 2009, 21:35
U Vás už se zaprášilo koukám
Vyzkoušela jsem a mohu jen DOPORUČIT
mňaminka




nahlásit

Pavla s
(upraveno)
9. 2. 2009, 18:31
také děláme , ale nám spíš chutná ta vaječná tlačenka







nahlásit

pupuša
(upraveno)
10. 2. 2009, 19:16
@Pavla s
Vaječnou tláču taky miluju
ale dítka radši aspik

nahlásit
Ilona Ho.
(upraveno)
9. 2. 2009, 18:30
Vypadá suprově
a asi i tak chutná dala bych si.Tak hold se to bude muset vyzkoušet.Děkuji za recept.Ilona




nahlásit

pupuša
(upraveno)
10. 2. 2009, 19:15
@Ilona Ho.
Ilonko, vyzkoušejte. Nedá se zkazit
U nás si ho dělá i pubertální potěr sám


nahlásit