Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Jablečná limonáda

0.0
Jablečná limonáda

Potřebné ingredience

Tento recept je výborný na zpracování jabek, která se koncem zimy začínají kazit, nebo na jablka zavadlá, případně v létě na zpracování letních jablek, která nesnesou delší skladování.
Takže potřebujeme: 5 litrů jablek, 7 litrů vody, 700 g cukru (nebo med), 30 g kyseliny citrónové nebo šťáva z čerstvých citrónů

Postup přípravy

Jablka nakrájíme na plátky, včetně jaderníků a slupek. Plátky dáme do kbelíku, zalijeme studenou vodou a necháme 24 hodin louhovat. Druhý den zcedíme, ochutíme cukrem a kyselinou citrónovou. Na plátky znovu nalijme 7 litrů vody a necháme znovu louhovat 4 hodin. Opět zcedíme a ochutíme cukrem a kyselinou citrónovou. Potřetí nalijeme pouze 5 litrů vody.
Takto zní originálnií recept. Já už to dneska beru odhadem, ochucuji také odhadem, podle naší chuti (snažíme se o trochu méně sladkou chuť).
Je to výborný recept na zpracování jablek, navíc koncem zimy i velmi zdravý pro svůj obsah vitamínů, zvláště pak když do jablečné šťávy vymačkéme čerstvé citróny. Navíc máme jistotu, že limonáda neobsahuje žádná barviva, konzervanty a ostatní fujtajksly.
To, co vyluhování zbyde, se hodí maximálně do kompostu. Je to čistá vylouhovaná buničina naprosto bez chuti, domácí havěť k tomu ani nečuchne.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

novackova 12. 10. 2015, 19:23
(Y) (Y) (Y) (F)
P.A.V.L.A 12. 10. 2015, 18:38
(Y) (Y) (Y)
lamiry4 12. 10. 2015, 16:30
(zurim) (zurim)
sonic 17. 9. 2013, 13:52
výborná (Y) díky (F) (clamp)
jajulik 8. 7. 2013, 13:13
To vypda zajimave na podzim urco vyzkousim (Y)
Mívalka 1. 6. 2009, 12:15
Dobrý den mě by zajímalo zda je to 5litru nebo 5kg jablek.Děkuji Eva
hella22 13. 2. 2009, 17:48
Prosím, mám tomu rozumět tak, že tu scezenou už ochucenou jablečnou vodu nevyliju, ale obě pak smíchám? Recept mně zaujal, zkusím experimentovat. Díky za odpověď. Hela
Jarmila_P 2. 9. 2009, 10:31
@hella22 Ne, nemíchám. prostě namočím jablka, sleju vodu, osladím, okyselím a pijeme. Mezitím se jablka máčí podruhé.Opět slít, ochutit, vypít a namočit potřetí. Po třetím louhování je z jablek čistá buničina, bez chuti, králík k tomu ani nečuchnul. Já to používám havně tehdy, když jablka nejdou zmoštovat (což třeba na konci jara nejde, moštárna je zavřená a my doma drtič a lis nemáme. Navíc ze zavadlých jablek se moc šťávy nedostane).
Jarmila_P 2. 9. 2009, 10:28
@hella22 5 litrů jablek. My to měříme na kbelíky (5-litrový kbelík naplněný opranými jablky).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie