(recept
si oblíbilo 322 návštěvníků)
Krém (nejen) z ledových kaštanů
Potřebné ingredience
Takže tady je ten žádáný recept na krém..nejen z ledových kaštanů. Originální recept je (tuším) od Bulicka. Tímto děkuji za opravdu skvělý krém. Já jsem si ho jen trošku poupravila.
Originál: 200ml mléka, 2 vrchovaté lžíce pol.mouky, 200 g hořké čokolády, 50 Omegy, 1 máslo (mohou být 2, příp.máslo a Hera), 100 g m.cukru
Moje změna:
200ml mléka, 2 vrchovaté lžíce pol.mouky,
250ml mléka, 1 puding (dávala jsem vanilkový), 2 lžíce cukru,
3x ledové kaštany, 50 g Omegy,
1 a 1/2 kostky másla,
moučkový cukr dle chuti
Postup přípravy
Uvaříme si puding, necháme vychladnout pod igelitovým sáčkem, aby se na něm neudělal škraloup.
Z mléka a mouky si uvaříme kaši, odstavíme z plotny a přidáme kaštany a Omegu. Mícháme do rozpuštění.
Máslo utřeme s m.cukrem. Až budou všechny 3 směsi vychladlé na stejnou (nejlépe pokojovou teplotu), tak vše smícháme dohromady.
Krém je opravdu výborný. Takový lehký, nadýchaný. Obávala jsem se té kaše, ale opravdu to není nijak cítit a krém je velice lahodný. Manžel mi řekl, že nikdy lepší krém nejedl :-) Což mě veeelice potěšilo :-))
Kaštany můžete nahradit Milenou, Kofilou, nuttellou nebo bílou či jinou čokoládou.
Z mléka a mouky si uvaříme kaši, odstavíme z plotny a přidáme kaštany a Omegu. Mícháme do rozpuštění.
Máslo utřeme s m.cukrem. Až budou všechny 3 směsi vychladlé na stejnou (nejlépe pokojovou teplotu), tak vše smícháme dohromady.
Krém je opravdu výborný. Takový lehký, nadýchaný. Obávala jsem se té kaše, ale opravdu to není nijak cítit a krém je velice lahodný. Manžel mi řekl, že nikdy lepší krém nejedl :-) Což mě veeelice potěšilo :-))
Kaštany můžete nahradit Milenou, Kofilou, nuttellou nebo bílou či jinou čokoládou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
17. 1. 2013, 18:47





nahlásit

čučinek
(upraveno)
17. 1. 2013, 18:02
Dobrý večer, chci se zeptat zda jste zkoušela dát místo vanilkového pudingu čokoládovej??? A pokud tam dáte vanilkovej puding,tak jakou barvu má krém?? Andrea
nahlásit
ji.ci
(upraveno)
4. 12. 2012, 14:10
zkusím


nahlásit

pavliiina
(upraveno)
4. 12. 2012, 13:40
tak tento musím letos vyzkoušet na slepované cukrovíčko
...když ho tu všechny tááák chválíte


nahlásit

ondraha
(upraveno)
2. 5. 2012, 11:02
Výborný krém ,gratulantům moc chutnal ,výborně se s ním pracuje.
Dělala jsme tu verzi s pudinkem. Použila jsem velikonoční čokoládové zajíce a jen kousíček omegy aby se lépe rozpustili. Do bílého krému figurky z bílé čokolády.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=128015




nahlásit

anaba
(upraveno)
15. 9. 2010, 20:05
tak ten musí být skvělý
musím taky vyzkoušet







nahlásit

andol
(upraveno)
24. 7. 2010, 20:38










nahlásit
Lenkalip
(upraveno)
21. 6. 2010, 13:02
Minulý víkend jsme slavili 1. narozeninky naší dcerunky, pekla jsem 2 dorty a plnila je Vašim krémem, byl úžasný. Dělala jsem vše v jednom hrnci (viz níže), dala jsem tam ledové kaštany a hořkou čokoládu. Manželovi (který moc nemusí máslové krémy) moc chutnal a gratulantům taky. Díky za receptík



nahlásit

ddracice
(upraveno)
24. 6. 2010, 19:19
@Lenkalip
Jsem velice ráda, že krémík chutná.

nahlásit

tetinka
(upraveno)
26. 3. 2010, 20:56


nahlásit

ddracice
(upraveno)
26. 3. 2010, 22:38
@tetinka

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
28. 3. 2010, 21:51
Musím sa pochváliť - dnes som krémovala (podla zlepšováku Ivety som robila všetko v jednom hrnci). Netušim čo je to Omega, tak som to vynechala.....krém sa podaril a chutí úúúúžasne. A kedže som dobrá ženuška, tak som manželovi, ktorý venčil nášho potomka nechala radny zvyšok v hrnci a keď prišli domov, tak sa len tak od spokojnosti oblizoval, že "mňam mňam, nemáš ešte?"
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2783886

nahlásit

ddracice
(upraveno)
26. 3. 2010, 22:38
@
Omegu už také nedávám....ale je to 100% tuk. A také jsem si to už zjednodušila a všechno dělám v jednom hrnci....je to fakt, ušetří to čas i nádobí
Jsem velice ráda, že krém chutná...já taky musím vždycky nechávat manželovi



nahlásit

zuzulu
(upraveno)
11. 3. 2010, 18:09
Dobry den , chci se zeptat. Musi OMEGA byt ??? Nebo muzu nahradit necim jinym , treba vic masla ???? Dekuju za vasi odpoved Zuzana
nahlásit

ddracice
(upraveno)
12. 3. 2010, 9:16
@zuzulu
Nemusíte dávat žádný tuk. Máslo by asi dělalo paseku, nevím. Ale je pravda, že já poslední dobou omegu nedávám vůbec. Takže není třeba.

nahlásit

Jindulina
(upraveno)
8. 11. 2009, 19:03
Vždy jsem se bála jít do nějakého "ručního" krému (vždy jsem dělala Dr. Oetkera nebo maximálně ze šlehačky - takový ten rychlý).
Ale tento jsem vyzkoušela a po pravdě, už jiný nedělám
Je fakt dobrý








nahlásit

TOPIK
(upraveno)
5. 9. 2009, 15:50
Věrko,dnes jsem udělala váš krémík na dortík je moc dobrý, syn mě ho pořád ujídal a pochvaloval, dort ochutnáme zítra díky za skvělý recept
Lenka







nahlásit

KOTY5
(upraveno)
24. 7. 2009, 22:59
Paní Věrko, chci se zeptat, zda je možné použít krém i na zdobení?? Nevím jestli není vhodný jen na naplnění
) Děkuji za odpověď Jana K.

nahlásit

ddracice
(upraveno)
23. 8. 2009, 10:03
@KOTY5
Jani, já si myslím, že krém lze použít i na zdobení. Jen musí být před zdobením chvilku v lednici.

nahlásit

Lenka 1551
(upraveno)
9. 7. 2009, 0:33
Věrko, tak jsem krém použila o víkendu do dortu pro babičku k 80. narozeninám s postupem podle Ivety, jak pode mnou popisuje a moc mi chutnal Kombinovala jsem ho s mandarinkovým kompotem a
. Když jsem ho po vyrobení ochutnala, vzpomněla jsem si na dětství- připomněl mi takové ty kornouty s čokoládovým krémem, které mi mamka kupovala v cukrárně a já je měla radši než zmrzku
L.




nahlásit

ddracice
(upraveno)
9. 7. 2009, 10:05
@Lenka 1551
Leni, jsem moc ráda, že krém chutná. Je to opravdu dobrý, variabilní receptík
Taky mě velice těší, že sis připomněla dětství a čoko kornoutky



nahlásit
Iveta a dětičky
(upraveno)
24. 4. 2009, 18:02













nahlásit
scheina
(upraveno)
31. 3. 2011, 14:44
@Iveta a dětičky
Ivet, můžu se zeptat, nějak jsem nepochopila ten proces "v jednom hrnci"
To jako že jste dala 450ml mléka+mouku+ do vařícího mléka s moukou puding? Ráda bych vyzkoušela, ale toho nádobí



nahlásit

ddracice
(upraveno)
25. 4. 2009, 16:28
@Iveta a dětičky
Ivetko, na začátek bych si dovolila navrhnout tykání
Jojo, je to fakt, že patlání ve 3 miskách nebo hrncích....mě teda taky nebaví, ale co mi zbývá. I když jak čtu dál, báječně sis poradila. No, hrubou mouku nevim....
... nebylo to tam znát...jako krupice? Nemám tušení, tak se ptám
A pudingy už taky dávám čokoládové (ať je to čokoládovější)
a že kaštany někdo snědl, také vůbec neva....přesně, krém je báječný i s hořkou čokoládou. Já nejsem zrovna milovník čokolády a hořké už vůbec ne, ale ten krém jsem "bouchala" i s hořkou čokoládou
. Tento krémík je fajn, že se v něm dá "improvizovat"
Jsem ráda, že chutná











nahlásit
Iveta a dětičky
(upraveno)
8. 5. 2009, 7:44
@ddracice
Ta hrubá mouka tam znát nebyla, Vzala jsem na něj pak ponorný mixér a opravdu byl skvělý. Jen jsem nedávala ten 100% tuk a dala méně másla. Dnes se na něj znova vrhnu a protože budu dělat dvoupatrový hranatý tak to bude asi megadávka. Poprvé i pro vlastní dceru k prvním narozeninám.
ahojky a díky za báječný recept




nahlásit

ddracice
(upraveno)
8. 5. 2009, 6:53
@Iveta a dětičky
Vůbec není zač, Ivet
A ať se oslava narozenin vydaří a dortík, ať je krásný a hlavně ať chutná
. Přejeme malé vše nej






nahlásit

pipiš
(upraveno)
6. 4. 2009, 15:44
Věrko chci se zeptat jestli tento krém stačí na klasický průměr dortu , at mi nepochybí nebo naopak moc nezůstane.díky Monika


nahlásit

pipiš
(upraveno)
6. 4. 2009, 20:37
@pipiš
díky , na víkend se do toho pustím Hezký večer Monika

nahlásit

ddracice
(upraveno)
6. 4. 2009, 20:29
@pipiš
Moni, většinou ho používám na jiné tvary, ale myslím, že by to na dort o prům.26 cm, takže klasika...mělo vyjít akorát.

nahlásit

ssarusa
(upraveno)
20. 3. 2009, 20:07
Věruško
díky
,krém je super.Dnes jsem poprvé pekla dortík pro dceru k narozeninám
.Použila jsem Váš krém a musím říct,že je bezkonkurenční
.Díky,díky,díky Šárka






nahlásit

ddracice
(upraveno)
20. 3. 2009, 20:34
@ssarusa
Šárko, to jsem ráááda
, že krém chutná. U nás doma taky vede
. A jestli mohu doporučit, vyzkoušejte i můj karamelový...je též báječný (najdete v mých receptech).
Zrovna jsem si ho připravila na zítřejší dortík





nahlásit

Init
(upraveno)
19. 3. 2009, 7:17
Dělala jsem už několikrát, je úžasný, ale co mě trápí, je ta zpropadená kaše, nejsem schopná ji udělat bez hrudek, někdy ji musím přes cednmík ještě protáhnout, jinak by to vůbec nebylo možný zapracovat. Ať ji udělám do teplého nebo studeného mléka, hrudky tam jsou pořád. Nemáte některá fígl na hladkou kaši?


nahlásit
Jsouk
(upraveno)
7. 7. 2013, 21:27
@Init
Paní Olinko, zkuste si dát do studeného mléka ihned mouku /pudink / a uvařte to v mikrovlnce ,ale každou chviličku promíchat.Je to za chvilku a nic se nepřipaluje. Já už jinak nedělám.

nahlásit

ddracice
(upraveno)
19. 3. 2009, 17:12
@Init
Oli, to se mi ještě nestalo. Já jsem měla vždycky kaši krásně hlaďoučkou. Dávám mouku teda hned do studeného mléka, pořádně metličkou rozmíchám a potom to teprve začnu vařit....a pořád míchám metličkou....a vždycky (zatím) to bylo ok.

nahlásit

JanaHovor
(upraveno)
19. 3. 2009, 14:38
@Init
tak já hrudky neměla vůbec, mouku jsem sypla do studeného mléka(stačí jen teplé mléko a hrudky se nadělají) a hodně šlehám metličkama - a vařím na 2 stupni ( mám indukci a tam je nejvyšší stupeň 9) a pak jsem to taky zakryla tou potravinovou folií. Jo jen místo 100% tuku jsem dala máslo, ten tuk mi smrdí a vždycky ho všude děsně cítím. A nebo to zkuste vařit ve vodní lázni(takto vařím hl.pudinky) a tam už to je snad zaručené
nahlásit

Init
(upraveno)
21. 3. 2009, 1:57
@JanaHovor
Děkuju děvčata, já to zkusím pořádně rozšlehat, dávala jsem to do mléka jen lžící a míchala, to bude ono

nahlásit

JanaHovor
(upraveno)
19. 3. 2009, 7:10
Tak jsem dělala tento krémík, ale s tyčinkou Milena. A krém byl naprosto skvělý - plnila jsem jím roládu
všeci se oblizovali až za ušima - tak příště je na řadě kofila
Díky za inspiraci




nahlásit

ddracice
(upraveno)
19. 3. 2009, 17:14
@JanaHovor
Jani, to jsem velice ráda, že krémík chutná....ve všech variantách.....S Milenou je také dobrý, ale u nás vedou Kaštany

nahlásit