Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 534 návštěvníků)

Paříž z ledových kaštanů s broskvemi + postup

5.0
Paříž z ledových kaštanů s broskvemi + postup

Potřebné ingredience

Paříž z ledových kaštanů je vážně vynikající šla krásně dotuha vyšlehat a s broskvemi je to skvělá kombinace. KORPUS : 6 vajec,20 dkg cukr krupice,18 dkg polohr mouka,3 lžíce kakaa, špetka (čajová lžička) prášku do pečiva.Ráfek o průměru 22cm. PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA : 4 smetany na šlehání s 33% tuku (po 250ml), 4 tyčinky ledových kaštanů,1 lžíce kakaa. NA POLITÍ : 2 čokolády na vaření,10dkg 100% tuk (omega) Broskve-kompot.Ozdoby.PŘI ŠLEHÁNÍ MŮŽETE PŘIDAT ZTUŽOVAČ DO ŠLEHAČKY (SMETAFIX)pro jistotu.

Postup přípravy

Den předem svaříme šlehačku.Šlehačku přivedeme k varu rozlámeme do ní kaštany a lžíci kakaa,za stálého šlehání metlou necháme přejít varem.Necháme vystydnout,občas zamícháme a dáme do lednice.
KORPUS: Z bílků vyšleháme tuhý sníh zašleháme žloutky cukr.Nakonec mouku kakao a pr.do pečiva.Upečeme korpus.
Korpus vychladlý 2x prokrojíme.Ušleháme paříž do tuha a dort naplníme a proložíme broskvemi.Necháme ztuhnout a polejeme rozpuštěnou čokoládou s tukem.Kdo nechce polévat,může jen postrouhat čokoládou nebo kaštany.Ozdobíme.

Těsto v ráfku

Upečený korpus

Prokrojený korpus

Uvařená paříž,pořádně (přes noc) vychlazená.Málo vychlazená paříž se nikdy neušlehá.

Vyšlehaná paříž.Krásně tuhá.

Plnění korpusu.

Sesazený dort.

Omazání paříží.Dáme ztuhnout do lednice.

Polejeme čokoládou.
Čokoládu (nesmí být horká!!) Nalejeme na vršek,necháme i stékat.Pak setřeme nožem do tenké vrstvy a stěrkou roztíráme po bocích.Kde se nám čokolády nedostává naleju ji na papír a stěrkou vytahuji na boky-chce to rychle neboť čokoláda rychle tuhne.
Nebo můžeme čokoládou jenom dort postrouhat.

Hotovo.

srdce

další

další

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

psovod 4. 4. 2019, 10:37
Dobrý den, čím to je, že všechny moje korpusy se mi upečou "do hory" ? Korpus se mi tak hrozně vyklene nahoru, že to musím seřezávat a Vy ho máte takový krásný rovný - poradíte? Děkuju Denisa
ssonda 6. 4. 2019, 11:31
hantonie 18. 11. 2016, 19:35
, ten je krásnýýýý (clamp) (clamp) kde jsem byla, když se rozdávala šikovnost :-( :-( Jestli můžu odpovědět na dotaz pode mnou, já dávám obrázek z jedlého papíru na tenkou vrstvu krému, hezky se na krém přilepí Petrař
ssonda 20. 11. 2016, 9:12
@hantonie (Y) (L)
Elyska 18. 11. 2016, 15:59
Dobrý den, kdybych nepolévala čokoládou, myslíte, že by na tom krému držel obrázek jedlého papíru? Nebo by bylo lepší ho polít a pak dát ten papír? Děkuji (L)
ssonda 20. 11. 2016, 9:12
@Elyska Já bych tedy v případě obrázku vršek potřela krémem,ale máslovým.Na šlehačku určitě ne a na čokoládě to možná nebude držet a obrázek bude tmavý. (L)
katula1978 9. 6. 2016, 10:27
Dobrý den mám dotaz ty ozdobné špičky ze šlehačky jsou z toho krému?Anebo je to jen ztužovač a pařížská šlehačka rozšlehaná?Děkuji
ssonda 20. 10. 2016, 15:48
@katula1978 Je to to samé co je v dortu.Paříž z ledových kaštanů.
srneckova 14. 4. 2016, 21:18
(Y) (Y) (Y) (Y)
Nadys 14. 4. 2016, 14:17
(Y) (C) krásný klasický dortík
guinevera 14. 4. 2016, 13:54
(flower)
P.A.V.L.A 17. 11. 2014, 9:37
(Y) (Y) (Y)
pavka5555 10. 10. 2014, 12:28
Prosím chci se zeptat dneska jsem dělala váš dort a večer ho chci polít čokoládou jen se bojím aby mi ta šlehačka nějak nestekla asi nemůže být uplně horká co???
Kůča 15. 5. 2014, 20:26
krása
jitkamokrasova (upraveno) 14. 5. 2014, 14:41
Tento dort u nás vede už asi 3 roky. Je výtečný. Vždycky jsem ho zatím polévala čokoškou a různě zdobila, ale teď bych ho potřebovala mít krásně bílý. Můžu to myslíte polét čokoládou, ať je ten povrch pevnější, a pak potáhnout? Zas mám strach, aby tam nebyla moc velká vrstva.. Nebo dort naplnit a na omazání použít máslový krém...poradíte? Nerada bych tím pokazila celý dortík.
ssonda 14. 5. 2014, 20:03
@jitkamokrasova Jitko nepolívala bych ho čokoškou.......ale omazala bych ho máslovým krémem a potáhla.
jitkamokrasova 15. 5. 2014, 13:38
@ssonda Děkuji, udělám to tak a jsem zvědavá, jak to dopadne :) Každopádně nejdůležitější je chuť a ta bude stopro výtečná jako vždycky.
Levnytextil 11. 10. 2013, 20:05
Děkuji za výborný recept. Tady je můj výtvor, zdobení musím ještě dopilovat, ale na chuť je výborný ,-) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4473357
ssonda 12. 10. 2013, 17:23
@Levnytextil super,povedl se moc (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
valga 15. 9. 2013, 20:23
Děkuji za skvělý recept, překonala jsem sama sebe a upekla první dort ,-), povedl se, všechny jsem překvapila ,-) a byl výborný (Y) (Y) (Y) (Y) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4457993
ssonda 3. 10. 2013, 16:28
@valga (Y) (Y) (Y) (Y) perfektní (^)
mirkaberkys 5. 7. 2013, 14:19
Dobrý den, tak jsem dortík dodělala a čeká na oslavence. Nakonec jsem do ráfku 24 cm přidala na korpus jedno vajíčko a nebylo to na škodu. Díky za recept http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4416145 :-)
ssonda 6. 7. 2013, 14:44
@mirkaberkys |:o) |:o) |:o) |:o)
kvítečko 18. 6. 2013, 15:35
(Y)vypadá úžasně |:o)
Pavla86 6. 4. 2013, 19:39
Soni, je krém vhodný aji pod marcipán?
ssonda 7. 4. 2013, 8:01
@Pavla86 Nene,určitě pod marcipán ne. (F) (F)
Žirafka1 3. 3. 2013, 22:05
(Y) :-) (Y) :-) Milá Soni, ještě jednou děkuji za recept. (L) Váš dort jsem upekla tento víkend na synovi narozeniny (^) a byl úžasný (zajic) Chutnal úplně všem a taťka si ho u mě objednal na své narozeniny, které slaví začátkem dubna. (F) Určitě budu u Vás i nadále čerpat inspiraci a zkoušet nové sladké recepty (flower) (hello)
novackova 25. 2. 2013, 15:27
ten udělám na Tomáše (F)
magsan 17. 9. 2012, 15:31
Také děláván pařížskou šlehačku z ledových kaštanů, svařím den předem...a než dám do lednice, tak do toho přidám kus másla. Ještě lépe pak vyšlehaná šlehačka drží
stanickast 27. 6. 2012, 17:26
Dobrý den Soni, (^)je v troubě,doufám že se podaři pak dám vědět.Moc děkuji za receptik a inspiraci :-)) (L)Stanˇa

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie