(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
BRAMBORÁKOVÁ (cmundová) BUCHTA
Potřebné ingredience
8 větších brambor, mléko, 15 g droždí, 2 celá vejce, sádlo, cca 10 lžic hrubé mouky, šunkový salám (nebo uzené maso), sůl, česnek, majoránka
Postup přípravy
Nastrouháme brambory a spaříme je hrnkem vařícího mléka. V hrnečku si připravíme kvásek z vlažného mléka a droždí. Do brambor přidáme podle chuti česnek, sůl, pepř, majoránku, na kostičky nakrájený salám (nebo maso), rozehřáté sádlo a podle potřeby hrubou mouku. Všechno důkladně promícháme a přidáme ještě vykynutý kvásek a vejce. Mělo by vzniknout těsto jako na litou buchtu.
Ve vymaštěném pekáči pomalu pečeme do zlatova.
Chceme-li křupavou kůrčičku, potíráme ho během pečení tukem. ,o)
Dobrou chuť.
Ve vymaštěném pekáči pomalu pečeme do zlatova.
Chceme-li křupavou kůrčičku, potíráme ho během pečení tukem. ,o)
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
7.8
(upraveno)
19. 2. 2009, 14:12
Pavli ,nahoře je napsaná hrubá a pak polohrubá. Ale ono to bude asi jedno co??Už se těším až vyzkouším,protože stát u sporáku a smažit bramboráky pro 3 chlapi je děs



nahlásit

papik
(upraveno)
23. 2. 2009, 9:24
@7.8
No jo, to jsem ale popleta. Já jsem si ten papír, ze kterého jsem celý recept přepisovala, už vyhodila...
Zeptám se manželovo maminky a opravím...
I když vcelku je to asi fakt jedno, protože někdo dělá bramboráky z polohrubé a někdo z hrubé mouky, takže každému podle jeho zvyklostí...
Nejsou to ale klasické bramboráky. Opravdu je to taková vyšší buchta, ale chuťově si s těmi smaženými určitě nezadá.




nahlásit