Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

BROKOLICOVÁ POLÉVKA hotová za cca 25min!!!!! zdravá, chutná, bez bujónu (vhodná i pro ty nejmenší!!!!)

0.0
BROKOLICOVÁ POLÉVKA hotová za cca 25min!!!!! zdravá, chutná, bez bujónu (vhodná i pro ty nejmenší!!!!)

Potřebné ingredience

brokolice, brambory, máslo+mouka na jíšku, 2-3vajíčka, sůl, drcený kmín, petrželka

Postup přípravy

1.VARIANTA......Do vroucí vody dám vařit na kousky nakrájené oloupané brambory a oloupaný košťál z brokolice, drcený kmín a vařím do poloměkka, poté přidám na růžičky celou brokolici, až se začne vařit přidám hotovou (tmavší-zlatavou) jíšku - ale výborná a zdravější i bez jíšky. Vše v hrnci lehce "podrtím" šťouchačkou na brambory (kvůli dětem) a do polévky rozklepnu 1-2 vajíčka. Cca 5min nechám provařit, osolím a přidám nasekanou petrželku a je MŇAMKA hotová!!!!

2.VARIANTA....KRÉMOVÁ..... Dám vařit do vroucí vody na malé kousky brambory+košťál z brokolice+cca půl brokolice na menší růžičky+drcený kmín a vařím do měkka, poté rozmixuji vše na krémovou polévku, přidám na drobné růžičky zbylou brokolici a cca 3celá vajíčka (vajíčko nechám stéci ze skořápky tak na tři kusy, nerozmíchávám, aby byly v polévce kusy vajíček). Osolím, někdy dám utřený stroužek česneku a vařím cca 3minutky, přidám nasekanou petrželku a polévku vypnu...je hotovo!!!!


Nebo si můžete polévku obě varianty vylepšit a na talíři přidat jemně nakrájenou šunku nebo krutonky (opečené kostičky z pečiva na másle)

MŇAMKA :-))) PRO DĚTIČKY :-))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie