Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 234 návštěvníků)

LENTILKOVÉ SUŠENKY - zaručený a léty osvědčený úspěch na každé dětské party !!!

0.0
LENTILKOVÉ SUŠENKY - zaručený a léty osvědčený úspěch na každé dětské party !!!

Potřebné ingredience

250g másla, 250g cukru krupice, 350g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky z velkých vajec, špetku soli, trocha citronové kůry či esence (nemusí být),a hlavně hodně lentilek (na jednu dávku tak 6-7 obvyklých malých krabiček)

Postup přípravy

Po zpracování surovin se těsto nechá pár hodin odpočinout v ledničce a pak jen válí, vykrajuje a zdobí. Pečeme na pečícím papíře na 180° asi 15-20min - to nevím úplně přesně, řídím se podle barvy...

Pečeme tyto sušenky od Amálčiných 2 let a na každé oslavě zmizí jako první, určitě vyzkoušejte!!! Přejeme dobrou chuť, jana + amálka

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

keira07 18. 12. 2015, 13:26
Včera upečené do školky.Je to dobrý tip,ale na druhou stranu: cukr raději moučka, krystal je tam opravdu špatný, dala jsem tam 200g cukru, stačilo by v pohodě i 150g, ozdobeno i barevným zdobením.Pečeno max 8 minut na 180.Lentilky od Orionu ztrácejí barvu, když se pečeou déle.přistě zkusíme jinak.
Mar-la 3. 7. 2013, 11:27
Dobrý den, kolik přžibližně z jedné dávky upečete sušenek? Markéta
buffina 22. 8. 2011, 18:04
Ja je taky delala na detsky den do skolky a moc jsem se nevytahla,,byly tvrde...Skoda. *-)
fíkulka 12. 8. 2011, 23:41
Jani, moc děkuji za inspiraci!!! Sušenky jsem právě dodělala na zítřejší oslavu, vzhledem ke komentářům jsem dala rovnou moučkový cukr a 200g hladké mouky, 150g polohrubé mouky. Těsto se zpracovávalo dobře, sušenky jsou krásné na pohled a výborné na papkání - hezky jemné, křupavoučké (velmi podobné lineckému těstu) a mezi zuby nám chřoustaly maximálně ty lentilky, což je cílem, ne :-) :-) :-). Takže paráda, určitě ještě budeme opakovat (clamp) (clamp) (clamp)
amálinka 21. 8. 2011, 9:40
@fíkulka Děkuji, Veroniko, tak jste to vychytala, zkusím to příště podle vás (L) |:o)
jarkad 23. 7. 2011, 17:19
Právě jsem dopekla... a zdají se být jemně křupavé a dobré. Možná moooc sladké, ale já dala moučkový cukr, aby tam ten krystal nekřupal - jak někdo psal. A mouku jsem dala půl na půl hladkou s polohrubou :-D Poslední várku jsem zkusila ještě přimíchat kakao - takže máme i kakaové. Myslím, že na zítřejší oslavě by mohly mít úspěch. Díky. (Y)
kamuschka 7. 6. 2011, 10:46
Děkuji za nápad, ten je skvělý. Nicméně i my jsme měli sušenky strašně tvrdé... Já osobně bych příště v žádném případě nedávala cukr krupici, ale moučkový, protože ten cukr nepříjemně křupal mezi zuby, v těstě se nerozpustil. Ale na pohled vypadaly skvěle.
amálinka 7. 6. 2011, 21:45
@kamuschka Nám naposledy taky křupal cukr mezi zuby, ale to když jsme do těsta omylem daly cukr krystal ,-) ,-) :-$, jinak jsem si toho nikdy předtím nevšimla... ale nápad s cukrem moučkovým taky vyzkouším, díky za tip (L). Jste-li zkušená pekařka, měla byste nápad jak to udělat, aby byly sušenky měkčí? Nám jejich konzistence nikdy nevadila, chutnají nám tak, ale některé mamči si na jejich tvrdost stěžují... :´(
petarda84 22. 7. 2011, 14:58
@amálinka sic,nejsem vyučená cukrářka ale když peču jakou koliv buchtu raději tam dávám pol. mouku! Rada mojí babičky a ta je velmi zkušená :-) a možná třeba kapka v lažné vody by taky nebyla na škodu :-) Ještě jsem je nepekla ale je to dobrej nápad,až je upeču,tak dám vědět!
amálinka 29. 7. 2011, 19:15
@petarda84 Super, děkuju! jana (L) (L) (L) |:o)
i-modda 9. 5. 2011, 16:08
(F) Tak jsme sušenky zkoušely a ještě čtvrtý den byly tvrdé jako brok :-S, vůbec nebyly vláčné ani měkké ...........
amálinka 10. 5. 2011, 18:45
@i-modda Tak to nevím, kde se stala chyba... :^), vláčné ale být nemají, spíš takové křehké a lehce křupavé, jako je linecké pečivo, a nám tak moc chutnají... :-$
i-modda 10. 5. 2011, 19:17
@amálinka :^) Nevím, možná to bylo tím, že jsem musela přisypávat hodně mouky, protože se mi těsto pořád hrozně lepilo :-| , ale děckám chutnaly i tvrdé ,-) ,-) ,-)
amálinka 10. 5. 2011, 20:19
@i-modda Tak to je fajn...! (Y) Pravda je, že asi dost záleží na mouce i na ostatních ingrediencích - sušenky jsme pekly snad už 20x a pokaždé je těsto trochu jiné... přestože je dělám podle stále stejného receptu - naposledy se nám těsto nespojilo, pořád se drolilo, musela jsem přidat trochu mléka :-S, ale nakonec byly dobré i tak... Zdravíme (L)
mifa83 9. 5. 2011, 13:47
(Y) (clamp) dneska je zkusím, tak jsme zvědavá jak se povedou ,-)
amálinka 9. 5. 2011, 16:04
@mifa83 Tak to je prima, dejte vědět, jak to dopadlo.... :-$
mifa83 7. 6. 2011, 12:39
@amálinka Byly výborné, jen trošku jako tvrdší..ale i tak měly obrr úspěch jukněte: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3571343 Děkuji za super nápad |:o)
slunečník 12. 4. 2011, 14:59
Mohu se zeptat, kolik jich asi z téhle dávky je? Je to dobrý tip a díky lentilkám krásně barevné, takže to určitě zkusím.
amálinka 12. 4. 2011, 15:40
@slunečník Množství na obrázku je z jedné dávky, tuším tak 4-5 plechů, podle toho, jak velké je vykrajujete... :-) (L) (F)
novackova 12. 4. 2011, 14:26
(Y) (Y) (Y) (Y) (F)
amálinka 12. 4. 2011, 17:07
@novackova (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (L)
miroj 11. 4. 2011, 23:00
Ty lentilky tam dáváte hned jak vytáhnete z trouby???? asi ano, ale radši se ptám
amálinka 12. 4. 2011, 14:03
@miroj Nenene, už před pečením! Jak těsto kolem nich při pečení nabyde, lentilky pak pěkně pevně drží na svém místě... ^o) :-$, občas nějaká teplem praskne, ale to nijak nevadí, pak zase vychladnou a drží stejně... Ještě snad jedna rada - doporučuji použít české lentilky, ne ty z Lidlu, mají sice krásné barvičky, ale ty praskají hodně... 8o|. Držím palce, ať se podaří!!!
zuzikorka 6. 5. 2011, 14:51
@amálinka díky, přesně tohle jsem potřebovala vědět, hned, jak jsem dočetla recept :-) (Y)
Lenka 1551 11. 4. 2011, 23:40
@miroj jen tipuji, ale myslím, že ještě před pečením *-) :^) Alespoň z návodu mi to tak vyplývá :-) (flower)
amálinka 12. 4. 2011, 14:03
@Lenka 1551 Máte pravdu, Leni, díky za komentář... (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie