Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Mandlové vykrajované cukroví

0.0
Mandlové vykrajované cukroví

Potřebné ingredience

21 dkg másla (lze10,5 dkg másla a 10,5 Hery dkg), 12 dkg spařených, oloupaných a rozemletých mandlí, 9 dkg moučkového cukru, 21 dkg hladké mouky, 1 vanilkový cukr.

Na zdobení-rozehřátá čokoláda na vaření (přidat kousek tuku Omega), bílá čokoláda.

Postup přípravy

Uvedené suroviny spojíme v těsto, dáme do chladničky na 1 hodinu. Odkrajujeme kousky těsta, vyválíme a vykrajujeme jednoduché tvary, buď kolečka, oválky, elipsy (se zoubkovým krajem). Pečeme do růžova, po vychladnutí spojujeme nugátovým krémem, nebo jiným chutným krémem. Povrch potřeme hořkou čokoládou na vaření, do které až na cukroví kápneme rozehřátou bílou čokoládu a párátkem, nebo špejlí tvoříme spirálovitými pohyby zajímavou mozaiku promícháním bílé a tmavé čokolády. Dáváme pozor, aby nám čokoláda brzy neztuhla, potom lze obtížně promíchávat obě čokolády, stačí vždy na pár kousků nanášet čokoládu (tmavá čokoláda se dobře nanáší kávovou lžičkou, lze dobře rozetřít po povrchu) . Po ztuhnutí uložíme na chladné místo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 17. 4. 2015, 12:02
(Y)
Illen 28. 8. 2015, 22:53
@laskonka333 (F) Soni moc děkuji (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie