(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Citrónovo-pomerančové vykrajované cukroví

Potřebné ingredience
TĚSTO:
200g hladké mouky,
100g změklého másla,
60g moučkového cukru,
1 vejce,
1 vanilkový cukr,
nastrouhaná kůra z jednoho citrónu (chemicky neošetřeného nebo pečlivě omytého v horké vodě),
špetka kypřícího prášku do pečiva,
špetka soli,
hl.mouka na vál,
POMERANČOVÁ POLEVA:
250 g moučkového cukru,
3 lžíce čerstvé pomerančové šťávy (přecezené),
2 lžíce horké vody.
Postup přípravy
Z přísad důkladně vypracujeme hladké, vláčné těsto. Necháme asi 1 hod.odpočinout. Rozválíme na pomoučeném vále, vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme na papíru na pečení v troubě vyhřáté na 170-180°C cca 7 min (vyndáme hned, jak začne od krajů růžovět). POLEVA: přísady třeme tak dlouho, až poleva zhoustne. Studené tvary opatrně namáčíme v polevě, můžeme zdobit barevným, hnědým nebo stříbrným máčkem. TIP: když je poleva moc hustá, přidáme malé množství horké vody a promícháme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé