Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Citrónovo-pomerančové vykrajované cukroví

0.0
Citrónovo-pomerančové vykrajované cukroví

Potřebné ingredience

TĚSTO:
200g hladké mouky,
100g změklého másla,
60g moučkového cukru,
1 vejce,
1 vanilkový cukr,
nastrouhaná kůra z jednoho citrónu (chemicky neošetřeného nebo pečlivě omytého v horké vodě),
špetka kypřícího prášku do pečiva,
špetka soli,
hl.mouka na vál,
POMERANČOVÁ POLEVA:
250 g moučkového cukru,
3 lžíce čerstvé pomerančové šťávy (přecezené),
2 lžíce horké vody.

Postup přípravy

Z přísad důkladně vypracujeme hladké, vláčné těsto. Necháme asi 1 hod.odpočinout. Rozválíme na pomoučeném vále, vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme na papíru na pečení v troubě vyhřáté na 170-180°C cca 7 min (vyndáme hned, jak začne od krajů růžovět). POLEVA: přísady třeme tak dlouho, až poleva zhoustne. Studené tvary opatrně namáčíme v polevě, můžeme zdobit barevným, hnědým nebo stříbrným máčkem. TIP: když je poleva moc hustá, přidáme malé množství horké vody a promícháme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie