Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Hovězí na houbách

0.0
Hovězí na houbách

Potřebné ingredience

Ingredience: 4 plátky hovězího zadního, sůl, pepř, olej nebo sádlo, 1 velká cibule, sladká paprika, vývar z masa nebo z masoxu, 250 g čerstvých nebo mražených hub, 1/4 l kysané smetany, trošku hladké mouky

Postup přípravy

Plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na tuku. Vyjmeme a do tuku po mase přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Zaprášíme paprikou, přilijeme trochu vývaru, provaříme a přidáme zpět opečené plátky masa a dusíme za občasného podlévání vývarem témeř do měkka. Potom přidáme na plátky nakrájemé houby (podle chuti opepříme a dosolíme) a dusíme, až je maso i houby měkké. Nakonec zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky a ještě několik minut povaříme. Podáváme s těstovinami nebo knedlíky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie