Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Andělský Dort se šlehačkou

0.0
Andělský Dort se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus:
1x balení sušenek BEBE club s máslovou příchutí
1x balení lískových ořechů (jádra, nejlépe loupaná ale jelikož je to dražší, není potřeba)
1/2 másla
Náplň:
100ml mléka
100ml Tatry v plechu (Zahuštěná smetana do kávy)
3x tabulka bílé 100g čokolády ( Nejlépe Milka ale stejně dobře poslouží i orion)
2x lučina nebo 1x pomazánkouvé máslo
6x polévková lžíce cukru krystal
3x vejce
2x lžíce pudinku v prášku (vanilková příchuť)
Ozdoba:
2x smetana ke šlehání

Postup přípravy

Korpus:
Sušenky nalámeme na menší kousky, přidáme lísková jádra a rozdrtíme nemusí to být úplně hladké, pidáme máslo, které přidáváme postupně, pokud se nám zdá že je tosto dost mazlavé nemusíme jej použít celé. VZnikou hmotu vtlačíme do formy nejlépe kruhové s hladkými stěnami bez složitého zdobení, můžete však použít i hranatou či ve tvaru srdce. Formu vložíme do trouby, a korpuspečeme při 120°C cca 7 minut.

Náplň:
Ve vodní lázni rozpustíme 2 tabulky bílé čokolády spolu s mlékem a Tatrou.. utvoří se hustší kaše kterou okamžitě odstavíme a necháme chladnout
Lučinu dáme do šlehače nejlépe do strojového, nebo nám bude muset někdo pomoci, postupně do lučiny zašleháváme cukr, hmota trošku nabyde a zřídne, přidáme celá vejce. pokud se ujistíme že je vše řádně promíchané přidáváme !ještě teplou! směs bílé čokolády, mléka a Tatry. Vše opet šleháme dokud se nám nespojí.
Náplň nalijeme na korpus, je možné ( podle průměru formy) že vám trochu náplně zbyde může se stát. nelít tam za každou cenu všechnu po okrajích musí vykukovat korpus!
Dáme do trouby a na 120°C pečeme cca40-45 minut. náplň by měla mít na povrchu mírně karamelovou barvu nesmí však být tmavá. Pozor na horkovzdušné trouby pečou rychleji a náplň by se uvnitř nemusela udělat.

Ozdoba: ušleháme šlehačku dle návodu. můžeme ušlehat každou zvlášť a do jedné přidat Granko, nebo kakao či potravinářské barvivo. Šlehačkou poté zdobíme hotový dort. Dort není potřeba nijak zvlášť zdobit uvnitř je velmi sladký já na ozdobu používám i hoblinky z poslední 3tí bílé čokolády, ty uděláte nejlépe škrabkou na brambory.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

enicol 2. 3. 2009, 8:09
FOtečky dodám jakmile bude možno
Ilonáček 24. 2. 2009, 16:36
vypadá velmi jedle a ten název je jak ušitý
Lucka* 24. 2. 2009, 16:23
tak,tak foto by bodlo :-$
Init 24. 2. 2009, 15:39
Vypadá to lákavě, ale škoda, že není fotečka dortu... *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie