(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Schwarzwaldský dort se šlehačkou a višněmi

Potřebné ingredience
Na korpus: 140 g čokolády na vaření * 75 g másla * 6 vajec * 150 g cukru krupice * 100 g hladké mouky *50 g solamylu * 2 lžičky prášku do pečiva********* višňový džem s kousky višní (mají v Lidlu) nebo i zavařené višně bez pecek * višňový sirup od Hello * 3 šlehačky 33 a více procent * 3 vanilkové cukry (není nutné)
Postup přípravy
ušlehat šlehačem celá vejce s cukrem (aspoň 10 minut úplně dotuha), přidat rozpuštěnou čokoládu s máslem (cca 2 minuty v mikrovlnce, průběžně míchat), přidat mouku, solamyl a prášek do pečiva.
Do rozvírací kulaté formy 23 cm průměr přivřeme na dno papír na pečení, nalijeme těsto a v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 40 minut pečeme - zkusit špejlí.
Po vychladnutí se rozřízne dvakrát, pomaže džemem smíchaným s cca třemi lžícemi višňového sirupu (dle chuti) a šlehačkou, poslední šlehačkou potřít celý dort.
zdobí se čokoládou - buď strouhanou, nebo na pečicí papír rozetřít rozpuštěnou čokoládu v tenké vrstvě, strčit do lednice a po ztuhnutí nalámat na malinké kousky. na zdobení jsou použila sněhové pusinky.-)
verzí je více, originálně patří náplň z kompotovaných třešní ( voda z kompotu se svaří s trochou solamylu a cukrem, přidá se třešňovice), ale mně prostě víc chutnají višně:-)
i korpus se dá různě obměňovat, našla jsem ještě 6 vajec, 200 g cukru, 140 g hladké mouky, 50 g kakaa a 50 g másla, postup je stejný.
Do rozvírací kulaté formy 23 cm průměr přivřeme na dno papír na pečení, nalijeme těsto a v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 40 minut pečeme - zkusit špejlí.
Po vychladnutí se rozřízne dvakrát, pomaže džemem smíchaným s cca třemi lžícemi višňového sirupu (dle chuti) a šlehačkou, poslední šlehačkou potřít celý dort.
zdobí se čokoládou - buď strouhanou, nebo na pečicí papír rozetřít rozpuštěnou čokoládu v tenké vrstvě, strčit do lednice a po ztuhnutí nalámat na malinké kousky. na zdobení jsou použila sněhové pusinky.-)
verzí je více, originálně patří náplň z kompotovaných třešní ( voda z kompotu se svaří s trochou solamylu a cukrem, přidá se třešňovice), ale mně prostě víc chutnají višně:-)
i korpus se dá různě obměňovat, našla jsem ještě 6 vajec, 200 g cukru, 140 g hladké mouky, 50 g kakaa a 50 g másla, postup je stejný.

řez

polotovar
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

krišon
(upraveno)
20. 10. 2016, 15:41
Taky upřednostňujeme višně ....jejich mírná nakyslost k tomuhle dortu patří, je boží



nahlásit

ZDENDA57
(upraveno)
20. 2. 2016, 18:23
Krásný a určitě moooc dobrý mňam ale chci se zeptat jestli se tam můžou dát višně naložené v rumu,možná by to nebylo ono.








nahlásit
marfanov
(upraveno)
27. 2. 2016, 10:03
@ZDENDA57
no višně v rumu bych dala raději na ozdobu
ale fantazii se meze nekladou - patří tam stejně originálně třešně a i já jsem tam dala navíc ten sirup, protože se mi to zdálo jaksi bez chuti... takže záleží čistě na vaší preferenci



nahlásit
laskonka333
(upraveno)
19. 2. 2016, 23:56

nahlásit