Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Kávový se šlehačkou a višněmi-náš oblíbený

0.0
Kávový se šlehačkou a višněmi-náš oblíbený

Potřebné ingredience

6vajec, 300g cukr, vanilkový cukr, 90g polohrubé mouky, 90g škrobové moučky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička skořice, 2 lžíce instantní kávy, 1 -2 sklenice vypeckovaných višní (kdo má rád,dá 2), 3,5 smetany na šlehání (po 25ml), velká tabulková čokoláda na hobliny (200g), kočičí jazýčky na ozdobu (nebo dle fantazie)

Postup přípravy

Vejce vyšlehat s 6 lžícemi horké vody a s cukrem do pěny, Mouku,škrob, prdopeč a skořici prosát do hmoty a vmíchat, Přidáme instantní kávu,a promícháme.
Nalejeme do vymazané a vysypané formy (nebo vyložené papírem) a pečeme cca při 175- 200°C (podle toho,jak vám peče trouba)
Vychladlý korpus prokrojíme 2x,promažem vyšlehanou šlehačkou se ztužovačem (cukrem dle chuti),posypeme vypeckovanými višněmi.Další patro stejně.Sesazený dort obmažeme šlehačkou a oblepíme hoblinkami z čokolády (já je dělám škrabkou určenou na brambory)
Kolem dortu nastříkáme šlehačkové pusinky, zapíchneme jazýčky, a doprostřed nasypeme hoblinky z čokolády

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kopretin.a 20. 8. 2010, 17:56
*-) no, já si říkala, že péct piškot na 200 stupňů je divný...a taky jo...nahoře se mi udělal tuhej škraloup a vevnitř to bylo tekuté :-S chuťově výborné ale péct rozhodně zvolna...tak na 170 max (F)
kopretin.a 23. 8. 2010, 7:58
@kopretin.a tak včera jsem ho nazdobila a vypadal moc pěkně a byl výborný...do korpusu dám příště trochu míň cukru, ale jinak mega úspěch (L)
(Gabriška) 23. 8. 2010, 11:03
@kopretin.a Heli, děkuji (F) (F) (F) S tím pečením-v receptu je cca 200,určitě záleží jak vám peče trouba.Já mám takovou starou mršku...ale už jsem na ni zvyklá....Klidně můžete péct od těch 170C, jak jste zvyklá :-) :-) :-) Upravím to i v receptu pro ostatní. Díky za milé komentíky.Hezký zbytek léta (flower) (flower) (flower) (L)
blanuse 23. 6. 2010, 12:45
díky za super receptíky (^) (^) (^) (^) (^)
(Gabriška) 24. 6. 2010, 7:03
@blanuse Blani,to jsou dorty,co u nás frčí. |:o) Časem vložím další-až nafotím (P)Snad budou chutnat jako naší rodině (zajic) (zajic) (flower)
zdenale 17. 6. 2010, 19:47
(Y) (Y) (Y) (Y)
(Gabriška) 17. 6. 2010, 20:49
@zdenale Děkuji (hello) (C)
Elvela 17. 6. 2010, 15:36
ten vypadá hodně mňaminkově (Y) (Y) (Y)
(Gabriška) 17. 6. 2010, 19:31
@Elvela Děkuji (F) (F)
kopretin.a 17. 6. 2010, 15:06
chtěla bych ho udělat manželovi k narozkám....ta instatní káva se tam jen nasype, nebo se to má rozpustit s vodou? díky (L)
(Gabriška) 17. 6. 2010, 19:42
@kopretin.a Heli,udělat si dopředu silnou kávu-zalít trochou vody.Pak přidat do těsta 2 lžíce té vychladlé silné kávy. :-) Ale zkoušela jsem i kdysi dát tam 2 lžíce sypké kávy,ale nerozpustila se,zůstaly tam po tom tučky.Chutově to nevadilo.Ale rozpuštěná je lepší ,-)Tak at se vám povede a manželovi at chutná (zajic) (zajic) (F) (F) (F)
žabada 12. 6. 2010, 15:35
(zajic) (zajic) nezbyl kousek? to bych si dala, mňam (Y) (Y)
(Gabriška) 13. 6. 2010, 9:05
@žabada Bohužel néé :-p Ale vyzkoušejte (flower) (flower)
beckovka 12. 6. 2010, 7:32
supe dort a určitě je vynikajícíc (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y) (Y)
(Gabriška) 13. 6. 2010, 9:04
@beckovka (L) (L)
JarkaH 11. 6. 2010, 15:32
to je švarlaďák, že ? můj každoroční narozeninový podle receptu z 40 let staré Burdy (^) (^) (^)
(Gabriška) 11. 6. 2010, 17:52
@JarkaH Jestli myslíte Schwarzwaldský-tak není.Tento je kávový se skořicí.Ale podobný taky dělám (^) My tyhle šlehačkové s višněmi můžem na X způsobů (časem vložím recepty) (zajic) (zajic) (zajic) Dcera je taky vyžaduje na každé narozky ,-),občas se mi padaří ji ukecat na změnu.Recept mám od jinud :-$ (hello)
Gabžule 11. 6. 2010, 15:30
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp)
(Gabriška) 11. 6. 2010, 17:37
@Gabžule Děkuji (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie