Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Upeč si lásku

0.0
Upeč si lásku

Potřebné ingredience

Jak na to: Upeč nadý­chaný perník podle následujícího receptu. Předehřej troubu na 170 °C. Ze 2 hrnků polohru­bé mouky, 1 hrnku hladké mouky, 1/2 balíčku koření Medový perník, 1 lžíce kakaa, 1,5 hrnku cukru krupice, 2 vajec, 2 hrnků mléka a 1/2 hrnku oleje umíchej ve šlehači hladké těsto. Šlehej alespoň 3 minuty. Těsně před koncem lehce vmíchej 1 balíček kypřícího prášku. Těsto nalij do tukem vymazané formy ve tvaru srdce (seženeš v domácích potřebách nebo v supermarketu) a zvolna peč v předehřáté troubě asi 20 minut. Poté zalij čokoládovou polevou. Probodni šípem a naservíruj svému miláčkovi, aby věděl, že právě on je ta správná trefa!


Romantická snídaně
Jak na to: Rozklepni vajíčko a usmaž „volské srdce“ v kapce oleje na pánvičce ve tvaru srdce (seženeš např. v Tescu). Naservíruj na toast a posyp pažitkou. Vsaď se, že takovou snídani ocení a zaručeně ho pobaví.


Cukrové vyznání
Jak na to: V míse promíchej 2 hrnky polohrubé mouky, smíchané s 1 lžící kypřícího prášku, 2 lžíce cukru, 1/2 lžičky soli, 1/4 hrnku kakaa a 1 hrnek hrubě nastrouhané čokolády. 1 vejce rozšlehej s 1 hrnkem mléka a 1/4 hrnkem rostlinného oleje - přidej do moučné směsi a krátce promíchej. Naplň do formiček na mufiny a peč 20 - 25 minut při 180 °C. Pokud spěcháš, připrav svému klukovi milé překvápko - jeho oblíbený mufín pocukruj přes papírovou šablonu ve tvaru srdíčka.

Postup přípravy

Bude omráčen a samou láskou tě sní!

Romantická snídaně
Jak na to: Rozklepni vajíčko a usmaž „volské srdce“ v kapce oleje na pánvičce ve tvaru srdce (seženeš např. v Tescu). Naservíruj na toast a posyp pažitkou. Vsaď se, že takovou snídani ocení a zaručeně ho pobaví.

Jak na to: V míse promíchej 2 hrnky polohrubé mouky, smíchané s 1 lžící kypřícího prášku, 2 lžíce cukru, 1/2 lžičky soli, 1/4 hrnku kakaa a 1 hrnek hrubě nastrouhané čokolády. 1 vejce rozšlehej s 1 hrnkem mléka a 1/4 hrnkem rostlinného oleje - přidej do moučné směsi a krátce promíchej. Naplň do formiček na mufiny a peč 20 - 25 minut při 180 °C. Pokud spěcháš, připrav svému klukovi milé překvápko - jeho oblíbený mufín pocukruj přes papírovou šablonu ve tvaru srdíčka. Bude omráčen a samou láskou tě sní!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ivanahr 27. 2. 2009, 16:29
(Y) (Y) (Y) (Y) krasné
Ilonáček 27. 2. 2009, 13:11
zajímavé (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie