Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Upeč si lásku

Upeč si lásku

Potřebné ingredience

Jak na to: Upeč nadý­chaný perník podle následujícího receptu. Předehřej troubu na 170 °C. Ze 2 hrnků polohru­bé mouky, 1 hrnku hladké mouky, 1/2 balíčku koření Medový perník, 1 lžíce kakaa, 1,5 hrnku cukru krupice, 2 vajec, 2 hrnků mléka a 1/2 hrnku oleje umíchej ve šlehači hladké těsto. Šlehej alespoň 3 minuty. Těsně před koncem lehce vmíchej 1 balíček kypřícího prášku. Těsto nalij do tukem vymazané formy ve tvaru srdce (seženeš v domácích potřebách nebo v supermarketu) a zvolna peč v předehřáté troubě asi 20 minut. Poté zalij čokoládovou polevou. Probodni šípem a naservíruj svému miláčkovi, aby věděl, že právě on je ta správná trefa! Romantická snídaně Jak na to: Rozklepni vajíčko a usmaž „volské srdce“ v kapce oleje na pánvičce ve tvaru srdce (seženeš např. v Tescu). Naservíruj na toast a posyp pažitkou. Vsaď se, že takovou snídani ocení a zaručeně ho pobaví. Cukrové vyznání Jak na to: V míse promíchej 2 hrnky polohrubé mouky, smíchané s 1 lžící kypřícího prášku, 2 lžíce cukru, 1/2 lžičky soli, 1/4 hrnku kakaa a 1 hrnek hrubě nastrouhané čokolády. 1 vejce rozšlehej s 1 hrnkem mléka a 1/4 hrnkem rostlinného oleje - přidej do moučné směsi a krátce promíchej. Naplň do formiček na mufiny a peč 20 - 25 minut při 180 °C. Pokud spěcháš, připrav svému klukovi milé překvápko - jeho oblíbený mufín pocukruj přes papírovou šablonu ve tvaru srdíčka.

Postup přípravy

Bude omráčen a samou láskou tě sní!

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pepřené bifteky se salsou z červených cibulí

Pepřené bifteky se salsou z červených cibulí

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 lžíce zrnkového pepře různých barev 4 porce libové svíčkové kýty nebo řízků, každá po 115 g petrželka Na salsu: 3 rajčata 2 lžíce rajčatové šťávy 2 lžíce olivového oleje 1 jemně nasekaná červená cibule 2 lžíce omáčky ze strouhaného křenu 1 lžíce sekané petrželky černý pepř

Postup přípravy

Příprava:
Rajčata sloupneme, zbavíme zrníček, dužinu nase­ká­me. Smícháme s rajčatovou šťávou, 1 lžicí oleje, cibu­lí, křenem, petrželkou a pepřem. Dobře promícháme, zakryjeme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
GADO GADO s kuřetem

GADO GADO s kuřetem

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g kuřecích prsních řízků 270 g rýže 200 g zelených fazolových lusků, očištěných a nakrájených 50 g opražených neslaných arašídů 250 ml marinády saté: 120 g burákové pomazánky 1/2 lžičky chilli 1/2 lžičky zázvoru 2 lžíce šťávy z citronu 1 lžíce hnědého cukru 120 ml kokosového mléka (všechny suroviny promícháme a směs zahřejeme v kastrůlku)

Postup přípravy

Příprava:
Kuřecí plátky dáme do nekovové misky a přelijeme marinádou tak, aby byly celé ponořené. Necháme stát minimálně 30 minut. Uvaříme si rýži. Fazolové lusky uvaříme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotletky s pistáciovým pestem

Vepřové kotletky s pistáciovým pestem

Potřebné ingredience

Suroviny: 4–6 kotlet z kýty zbavených tuku 100 g loupaných pistácií 1 oloupaný stroužek česneku 1/2 šálku čerstvých lístků rokety 85 ml panenského olivového oleje

Postup přípravy

Příprava:
Potřebujete na poslední chvíli překvapit miláčka nebo návštěvu dobrou večeří? Zkuste náš tip a za čtvrt hodinky můžete servírovat.

Nejprve si připravíme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Steak z mečouna s koriandrem

Steak z mečouna s koriandrem

Potřebné ingredience

Suroviny: 115 g nesoleného másla 2 lžíce nadrobno nasekaného koriandru 1 lžíce strouhaného parmazánu 4 steaky z čerstvého mečouna potřené olejem 1 lžíce olivového oleje 4 cukety nakrájené na delší plátky a potřené olejem 1 rozčtvrcená červená feferonka (nebo paprika) potřená olejem

Postup přípravy

Příprava:
Změklé máslo smícháme s koriandrem a parmazánem. Dáme stranou. Rybí steaky vložíme na rošt potřený olivovým olejem a pak na rozpáleném grilu grilujeme 3–4 mi­nuty z…

Zobrazit více...

Kategorie