(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Steak z mečouna s koriandrem

Potřebné ingredience
Suroviny:
115 g nesoleného másla
2 lžíce nadrobno nasekaného koriandru
1 lžíce strouhaného parmazánu
4 steaky z čerstvého mečouna potřené olejem
1 lžíce olivového oleje
4 cukety nakrájené na delší plátky a potřené olejem
1 rozčtvrcená červená feferonka (nebo paprika) potřená olejem
Postup přípravy
Příprava:
Změklé máslo smícháme s koriandrem a parmazánem. Dáme stranou. Rybí steaky vložíme na rošt potřený olivovým olejem a pak na rozpáleném grilu grilujeme 3–4 minuty z každé strany.
Dobu grilování upravíme podle toho, jak jsou steaky silné. Přidáme zeleninu a grilujeme ji několik minut z obou stran.
Hotovou rybu se zeleninou rozdělíme na nahřáté talíře. Plátek mečouna ozdobíme velkou lžící koriandrového másla a ihned podáváme.
Nejlepší na přípravu je ryba čerstvá. Jednoduché pravidlo: změřte tloušťku filetu v nejširším místě a počítejte asi se třemi minutami tepelné úpravy na každý centimetr.
Je jedno, zda rybu grilujeme, vaříme, smažíme nebo pečeme. Je hotová, když jde maso snadno oddělit od kosti, dobře se dělí a je neprůsvitné.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 min.
Náročnost: 2
Změklé máslo smícháme s koriandrem a parmazánem. Dáme stranou. Rybí steaky vložíme na rošt potřený olivovým olejem a pak na rozpáleném grilu grilujeme 3–4 minuty z každé strany.
Dobu grilování upravíme podle toho, jak jsou steaky silné. Přidáme zeleninu a grilujeme ji několik minut z obou stran.
Hotovou rybu se zeleninou rozdělíme na nahřáté talíře. Plátek mečouna ozdobíme velkou lžící koriandrového másla a ihned podáváme.
Nejlepší na přípravu je ryba čerstvá. Jednoduché pravidlo: změřte tloušťku filetu v nejširším místě a počítejte asi se třemi minutami tepelné úpravy na každý centimetr.
Je jedno, zda rybu grilujeme, vaříme, smažíme nebo pečeme. Je hotová, když jde maso snadno oddělit od kosti, dobře se dělí a je neprůsvitné.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 min.
Náročnost: 2
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

vikuša
(upraveno)
24. 9. 2009, 14:45




nahlásit