(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Pepřené bifteky se salsou z červených cibulí

Potřebné ingredience
Suroviny:
2 lžíce zrnkového pepře různých barev
4 porce libové svíčkové
kýty nebo řízků, každá po 115 g
petrželka
Na salsu:
3 rajčata
2 lžíce rajčatové šťávy
2 lžíce olivového oleje
1 jemně nasekaná červená cibule
2 lžíce omáčky ze strouhaného křenu
1 lžíce sekané petrželky
černý pepř
Postup přípravy
Příprava:
Rajčata sloupneme, zbavíme zrníček, dužinu nasekáme. Smícháme s rajčatovou šťávou, 1 lžicí oleje, cibulí, křenem, petrželkou a pepřem. Dobře promícháme, zakryjeme a necháme 1 hodinu proležet.
Rozdrtíme zrnkový pepř (v hmoždíři nebo válečkem). Maso potřeme zbylým olejem a obalíme v rozmačkaném pepři. Na rozehřátém grilu na střední teplotě opékáme 4–5 minut z každé strany, dokud nezhnědne a neupeče se podle naší chuti.
Podáváme se salsou z červené cibule a s čerstvým pepřem, zdobíme snítkami čerstvé petrželky. Zejména mužské strávníky tento recept nadchne.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min.
Náročnost: 1
Rajčata sloupneme, zbavíme zrníček, dužinu nasekáme. Smícháme s rajčatovou šťávou, 1 lžicí oleje, cibulí, křenem, petrželkou a pepřem. Dobře promícháme, zakryjeme a necháme 1 hodinu proležet.
Rozdrtíme zrnkový pepř (v hmoždíři nebo válečkem). Maso potřeme zbylým olejem a obalíme v rozmačkaném pepři. Na rozehřátém grilu na střední teplotě opékáme 4–5 minut z každé strany, dokud nezhnědne a neupeče se podle naší chuti.
Podáváme se salsou z červené cibule a s čerstvým pepřem, zdobíme snítkami čerstvé petrželky. Zejména mužské strávníky tento recept nadchne.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min.
Náročnost: 1
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
manhartici
(upraveno)
17. 6. 2011, 9:15
Dobrý den
v týdnu byl biftek u nás
si moc pochutnal, připravoval si to sám, mně a malému nejvíc chutnala ta salsa
prý to neděláme naposledy






nahlásit