Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Pepřené bifteky se salsou z červených cibulí

0.0
Pepřené bifteky se salsou z červených cibulí

Potřebné ingredience

Suroviny:

2 lžíce zrnkového pepře různých barev
4 porce libové svíčkové
kýty nebo řízků, každá po 115 g
petrželka

Na salsu:

3 rajčata
2 lžíce rajčatové šťávy
2 lžíce olivového oleje
1 jemně nasekaná červená cibule
2 lžíce omáčky ze strouhaného křenu
1 lžíce sekané petrželky
černý pepř

Postup přípravy

Příprava:
Rajčata sloupneme, zbavíme zrníček, dužinu nase­ká­me. Smícháme s rajčatovou šťávou, 1 lžicí oleje, cibu­lí, křenem, petrželkou a pepřem. Dobře promícháme, zakryjeme a necháme 1 hodinu proležet.

Rozdrtíme zrnkový pepř (v hmoždíři nebo válečkem). Maso potřeme zbylým olejem a obalíme v rozmačkaném pepři. Na rozehřátém grilu na střední teplotě opéká­me 4–5 minut z každé strany, dokud nezhnědne a neupeče se podle naší chuti.

Podáváme se salsou z červené cibule a s čerstvým pepřem, zdobíme snítkami čerstvé petrželky. Zejména mužské strávníky tento recept nadchne.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min.
Náročnost: 1

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

manhartici 17. 6. 2011, 9:15
Dobrý den (F)v týdnu byl biftek u nás (svatba)si moc pochutnal, připravoval si to sám, mně a malému nejvíc chutnala ta salsa ,-) prý to neděláme naposledy (L) (L) (K)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie