(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
ŘECKÝ GULÁŠ -VÝBORNÝ......s kůrou z citronu

Potřebné ingredience
asi 600g hovězího masa, 2 velké cibule, kůra z 1 velkého citronu, sůl, pepř, kečup, ocet, česnek,)Já dávám 1 celou plku), 3 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, asi 150g žampiónů, majoránky, kmím, lžíce sádla(olej),lžíce sladké a lžíce pálivé(nedávám) papriky, pokud je, tak čerstvá nať z petržele.
Postup přípravy
Příprava :
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř, česnek, citronovou kůru , papriku, majoránku a kmína promíchat.
Na sádle zpěnit cibulku, přidat kečup a lehce promíchat, na to dát maso,orestujeme, ochladíme lžící octa, zalejeme vodou a vaříme do polozměknutí, poté přidáme mrkev, petržel,celer, nakrájené žampióny.
Zahustíme záklechtkou, nebo jíškou, ještě chvilku povaříme a hotovo.
Podáváme s kndlíkem, nebo chlebem.
pozn. Citonová kůra je nutná pro dosažení té správné chuti....
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř, česnek, citronovou kůru , papriku, majoránku a kmína promíchat.
Na sádle zpěnit cibulku, přidat kečup a lehce promíchat, na to dát maso,orestujeme, ochladíme lžící octa, zalejeme vodou a vaříme do polozměknutí, poté přidáme mrkev, petržel,celer, nakrájené žampióny.
Zahustíme záklechtkou, nebo jíškou, ještě chvilku povaříme a hotovo.
Podáváme s kndlíkem, nebo chlebem.
pozn. Citonová kůra je nutná pro dosažení té správné chuti....

INGREDIENCE

SMĚSKA

PŘED ORESTOVÁNÍM

RESTUJEME

VAŘÍME
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
26. 9. 2010, 11:54
Mohu se zeptat - ten recept pochazí opravdu z Řecka? Snažím se tu totiž už dva roky marně sehnat kořenovou petržel... a zatím mi ani nikdo nedokázal odpovědět, jestli to tu vůbec existuje

nahlásit

Bubalka
(upraveno)
26. 9. 2010, 14:11
@
Zuzi, já kdysi žila v řecku a recept mám z rodiny, u které jsem byla. Jinak když použijete pastiňák a kousek celeru, vyjde to nastejno. Ale poradím Vám, vypěstujte si kořenovou petržel v květináči, nebo truhlíku. Nebo ji kupte u nás a dejte si toho moře do mrazáku, i zde v čechách je jí málo

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
26. 9. 2010, 15:34
@Bubalka
Díky, zkusím to v tom truhlíku, to mě nějak nenapdlo
Zkoušela jsem zasít na zahradě, ale nějak mi z toho nic moc nevzešlo
Já žiju kousek od Soluně, a tady v okolí to vážně není k sehnání. Myslela jsem si, že to třeba vůbec nepoužívají
Nebo to v téhle oblasti prostě neroste... Dovést od jinud mě taky napadlo, ale co jsem se dostala tady kosek nahoru za hranice, taky jsem ji tam nenašla
A taky jsem si říkala, jak by na mě asi koukali celníci, kdybych vezla v kufru 10 kilo petržele... no asi spíš jako na blázna
Jinak to taky nahrazuju celerem, když už nemám na vybranou, ale přijde mi že trochu rozdíl tam přece jenom je






nahlásit

Bubalka
(upraveno)
26. 9. 2010, 20:52
@
Jů, tak to já byla kousek od Vás- Kavála
, do Salonik jsme jezdili, přítel pracoval na stadiónu a potom jsem bydlela na Krétě v Chani. Ale vrátila jsem se domů-to byla velká chyba....Jinak ať se Vám tam daří, opravdu moc pozdravuji






nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
28. 9. 2010, 18:33
@Bubalka
Kavalu znam, pritel tam ma pribuzne
Jinak pokud jde o zivot tady - myslim, ze navratu nemusite zas tak moc litovat. Jde to tu strucne receno vsechno do... no...
Pokud zrovna nejste statni urednik
, ale proste jen obycejny pracujici, je to ted vazne boj
Ale diky moc za radu ohledne petrzele
Aspon uz vim, ze tu ty dva roky neblbnu zbytecne, ze nekde ji mit musi!






nahlásit

magdasch
(upraveno)
26. 9. 2010, 12:09
@
Nechápu jak jestli existuje? Jako že v obchoďácích je všude jen pastiňák, nebo jak to myslíte? Já kupuju koř.petrřel v zahradnictví...
nahlásit

Bubalka
(upraveno)
17. 2. 2008, 12:57
DOPORUČUJI, DNES HO OPĚT MÁME.....CHLAPŮM MOC CHUTNÁ
nahlásit