Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

PUNČOVÉ ŘEZY

0.0
PUNČOVÉ ŘEZY

Potřebné ingredience

TĚSTO NA JEDEN PLÁT:
4 vajíčka (žloutky a sníh z bílků), 130g kr. cukru, 150 g pol. mouky, 1/2 prdopeče, 0,5 dl vody
RUMOVÁ LÁZEŇ: 400ml sirupu (použila jsem lesní směs a také jsem použila jen 300ml sirupu a 150ml rumu a myslím že to krásně stačilo) 200ml rumu
NA POLEVU:
300g m. cukru, 1 lžíce oleje, citr. šťáva a voda dle potřeby
A DÁLE BUDEME POTŘEBOVAT JEŠTĚ : kakao a marmeládu
PLÁT BUDEME DĚLAT CELKEM 3X !!!!!!!!!!!!!!!!!

Postup přípravy

Žloutky rozmícháme s cukrem, přidáme vodu, mouku s prdopečem a sníh z bílků. Pečeme na pečícím papíru cca na 160°C asi 8 minutek, záleží jak Vám peče trouba. Takto upečeme celkem 3 pláty z toho jeden před upečením obarvím asi lžící kakaa, záleží jak chcete mít plát tmavý :-)) Pláty necháme vychladnout. Jeden plát pomažeme marmeládou a na něj budeme po částech namočených v rumové lázni klást tmavý plát. Pokud zbyde rumová lázeň lžící polejeme ještě tmavou část. Poslední plát též namažeme marmeládou a namazanou částí dáma na tmavý namočený plát. Přikryjeme alobalem či pečícím papírem, zatížíme a necháme přes noc v lednici. Druhý den potřeme polevou ozdobíme a krájíme řezy. Je moc dobrý a nám moc chutná :-)))) Já měla celkem 4 kusy vekých řezů a po nakrájení bylo cca 40 kousků !!! Záleží jak velké řezy budete dělat :-))

Takové pláty budou celkem 3 z toho jeden tmavý

Toto už je tmavý plát namočený v rumové lázni a naskládaný na pomazaný světlý plát :-))

Tady již řezy hotové s plevou a už také nařízlééé :-))) bohužel došla hnědá barvička tak jsem posypala barevnýma kuličkama :-)

Tak takové řezy jsem měla celkem 4 a z každého nařezala cca 10 kousků :-)))

Řez vypadá pěkně, bohužel jsem měla málo marmelády ale i tak byli vynikajícííííí :-))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

derena 25. 3. 2009, 14:58
Puncove rezy mam rada uz od detstva a zdedili to aj moje deti,takze na veľku noc sa chystám upiecť asi podľa Vášho receptu Simonka.Dám vedieť ako sa podaril a ako chutil (Y) :-) (clamp)
tmavovláska 25. 3. 2009, 17:53
@derena Ahojky Nadi (hello) určitě zkuste Nadi :-) :-) jsou vynikající a u nás hned (zajic) (zajic) dělala jsem již 4x ;-) ;-) Budu se těšit na zprávičku a doufám, že budou chutnat tak jak nám :-) :-) (L) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie