Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Ovesná kaše

0.0
Ovesná kaše

Potřebné ingredience

1 hrnek mléka ( 1/4 l ), 3 vrchovaté PL ovesných vloček, 2 KL cukru, banán, ořechy, skořice

Postup přípravy

Vločky si přes noc namočím do mléka ( já si je trochu pomelu tyčovým mixérem ) a ráno přisladím a uvařím. Vařím na malém plameni ( asi 10 - 12 minut ) a stále míchám. Poté vyleju do misky, nakrájím banán, přidám vlašské ořechy ( možno i další ovoce, které vám chutná ) a posypu skořicí. Skvělé nastartování dne, kaše krásně zasytí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hanka.B. 10. 3. 2009, 14:20
Haničko, dneska jsem dělala z ječných vloček, kaše byla výborná (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) Díky za recept (flower) (hello)
Boban1 10. 3. 2009, 17:19
@Hanka.B. :-o :-o Hani, tak to je pro mě novinka, že jsou i ječné vločky :-o :-o A je nějaký rozdíl v chuti - ječné - ovesné?? *-)
Hanka.B. 11. 3. 2009, 19:49
@Boban1 Hani, já abych pravdu řekla, tak nevím *-) Ony jiné nebyly, tak jsem šáhla po těch ječných - a byly dobré, byly moc dobré - v kaši :-$ (D) (hello)
s-arka 3. 3. 2009, 19:23
Hani, super tip (Y) (Y) (Y) Už teď se mi sbíhají sliny (zajic) |:o)
Evelyn123 3. 3. 2009, 14:29
Hezký den, já kupuji ovesné vločky jemné Emco v Kauflandu. Ráno si namočím do mléka 3 polévkové lžíce vloček, stačí tak půl hodiny před konzumací. Udělám to hned jak vstanu. Mléka nedávám 1/4 l, jen vločky zaliji tak od oka. To si musíte vyzkoušet. Dávám je do vyšší misky do mikrovlnky (přiklopené) na 2 a 1/2 minuty. Pěkně se rozvaří na kaši. Když to děláte poprvé, musíte si to ohlídat, aby to nevzkypělo do mikrovlnky. Záleží jakou máte misku. Potom přidám ovoce nebo rozinky, lžičku medu, lžičku mletých oříšku nebo strouhanou čokoládu, prostě co mám doma a na co mám chuť. Někdy dám jen rozstrouhané jablko a lžičku medu.Je to nejrychlejší způsob přípravy ke snídani. A jak Hanka Š. píše, opravdu skvělé nastartování dne a hlavně vynikající pro trávení. (hello)
muchlanek 2. 3. 2009, 20:52
Dělám ji taky, je to mňamka. Jen vločky nenamáčím přes noc a nemelu je. Používám jemné ovesné vločky, jsou chutnější než ty hrubé. Dochucuji nastrouhaným jablkem, banánem a nasekanými ořechy.... (F) (F)
Adamec 5. 3. 2009, 8:34
@muchlanek Vařím ji taky a na jemné vločky jsem narazila včera v Albertu. Tak by je možná mohli mít i v Kauflandu nebo v Bille. Dneska jsem zkusila instantní s jahodama. Je dobrá a hlavně rychlá. (Y) (hello)
jíta406 2. 3. 2009, 21:54
@muchlanek DITO,PROSÍM KDE KUPUJETE TY JEMNÉ OVESNÉ VLOČKY?V NĚJAKÉM MARKETU?DÍKY ZA TIP (L)
muchlanek 2. 3. 2009, 23:18
@jíta406 Jíťo, většinou je mají ve zdravé výživě, jinde jsem je myslím neviděla. Zkuste se optat. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie