(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Ovesná kaše

Potřebné ingredience
1 hrnek mléka ( 1/4 l ), 3 vrchovaté PL ovesných vloček, 2 KL cukru, banán, ořechy, skořice
Postup přípravy
Vločky si přes noc namočím do mléka ( já si je trochu pomelu tyčovým mixérem ) a ráno přisladím a uvařím. Vařím na malém plameni ( asi 10 - 12 minut ) a stále míchám. Poté vyleju do misky, nakrájím banán, přidám vlašské ořechy ( možno i další ovoce, které vám chutná ) a posypu skořicí. Skvělé nastartování dne, kaše krásně zasytí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Hanka.B.
(upraveno)
10. 3. 2009, 14:20
Haničko, dneska jsem dělala z ječných vloček, kaše byla výborná
Díky za recept







nahlásit

Boban1
(upraveno)
10. 3. 2009, 17:19
@Hanka.B.
Hani, tak to je pro mě novinka, že jsou i ječné vločky
A je nějaký rozdíl v chuti - ječné - ovesné??





nahlásit

Hanka.B.
(upraveno)
11. 3. 2009, 19:49
@Boban1
Hani, já abych pravdu řekla, tak nevím
Ony jiné nebyly, tak jsem šáhla po těch ječných - a byly dobré, byly moc dobré - v kaši




nahlásit

s-arka
(upraveno)
3. 3. 2009, 19:23
Hani, super tip
Už teď se mi sbíhají sliny





nahlásit
Evelyn123
(upraveno)
3. 3. 2009, 14:29
Hezký den, já kupuji ovesné vločky jemné Emco v Kauflandu. Ráno si namočím do mléka 3 polévkové lžíce vloček, stačí tak půl hodiny před konzumací. Udělám to hned jak vstanu. Mléka nedávám 1/4 l, jen vločky zaliji tak od oka. To si musíte vyzkoušet. Dávám je do vyšší misky do mikrovlnky (přiklopené) na 2 a 1/2 minuty. Pěkně se rozvaří na kaši. Když to děláte poprvé, musíte si to ohlídat, aby to nevzkypělo do mikrovlnky. Záleží jakou máte misku. Potom přidám ovoce nebo rozinky, lžičku medu, lžičku mletých oříšku nebo strouhanou čokoládu, prostě co mám doma a na co mám chuť. Někdy dám jen rozstrouhané jablko a lžičku medu.Je to nejrychlejší způsob přípravy ke snídani. A jak Hanka Š. píše, opravdu skvělé nastartování dne a hlavně vynikající pro trávení.

nahlásit

muchlanek
(upraveno)
2. 3. 2009, 20:52
Dělám ji taky, je to mňamka. Jen vločky nenamáčím přes noc a nemelu je. Používám jemné ovesné vločky, jsou chutnější než ty hrubé. Dochucuji nastrouhaným jablkem, banánem a nasekanými ořechy....


nahlásit
Adamec
(upraveno)
5. 3. 2009, 8:34
@muchlanek
Vařím ji taky a na jemné vločky jsem narazila včera v Albertu. Tak by je možná mohli mít i v Kauflandu nebo v Bille. Dneska jsem zkusila instantní s jahodama. Je dobrá a hlavně rychlá.


nahlásit

jíta406
(upraveno)
2. 3. 2009, 21:54
@muchlanek
DITO,PROSÍM KDE KUPUJETE TY JEMNÉ OVESNÉ VLOČKY?V NĚJAKÉM MARKETU?DÍKY ZA TIP

nahlásit

muchlanek
(upraveno)
2. 3. 2009, 23:18
@jíta406
Jíťo, většinou je mají ve zdravé výživě, jinde jsem je myslím neviděla. Zkuste se optat.

nahlásit