Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kaldounová polévka - VÝBORNÁ!!!

0.0
Kaldounová polévka - VÝBORNÁ!!!

Potřebné ingredience

Vývar z kuřecích drůbků, krků,....

mrkev,
celer,
růžičková kapusta,
fazolové lusky,
cibule,
podravka,
hovězí bujón,
sůl
polévkové bylinky - koření,
muškátový oříšek,
jíška

Na knedlíčky:
strouhanka,
trochu másla,
vejce,
drůbeží játra,
slanina,
vývar,
petrželka,
podravka,
muškátový květ,
sůl

Postup přípravy

Pokrájíme uvařené drůbky, obereme krky. Rozmělníme zeleninu (mrkev, celer, cibuli), kterou jsme vařili společně s masem v osolené vodě.
Vrátíme zpět do vývaru. Vaříme ještě chvilku společně s další dle chuti přidanou zeleninou (já dávám zmraženou). Přidáme masox či bujón.
Trochu vařených jatýrek si nakrájíme na drobno a necháme si je na stranu do knedlíčků!!!!
Polévku zahustíme jíškou z hladké mouky a másla. Dokořeníme muškátovým oříškem, polévkovými bylinkami, Podravkou a dále dle chuti....
Knedlíčky: Zamícháme strouhanku, vejce, sůl, podravku, máslo, petrželku, vývar, okořeníme muškátovým květem, přidáme slaninu nakrájenou na jemno a nakonec játra, aby se nám při míchání úplně nerozmělnila. Modelujeme knedlíčky, které pak chvilku povaříme v již zahuštěné polévce. A hotovo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

šumafka 29. 6. 2009, 0:40
Ano. U mě oblíbená. Polévka mého dětství. Občas dělám knedlíčky hranaté, páč se manželovi, který pro kaldoun nemá pochopení, zdají slizké :-) :-) :-). :-D :-D :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie