Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

staročeský ,,Frgálovník,,

0.0
staročeský ,,Frgálovník,,

Potřebné ingredience

TĚSTO : 25 dkg hl. mouky, 3 dkg rozpust. másla, 1 žloutek, 1,5 čl. suš. droždí / mebo 1dkg čerstvého/, 3 dkg cukru, 1,5 dcl mléka,
PLNKA 1 : 20 dkg švestkových povidel, voda, rum, skořice, cukr
PLNKA 2: 5-6 jablek, škořice, rum, máslo, med, cukr
POSÝPKA : 2 dkg hr. mouky, 3 dkg kr. cukru, 2 dkg másla

Postup přípravy

Těsto si připravíme v DP - nejdřív tekuté, pak sypké suroviny

PLNKA 1 : Povidla s trochou vody, rumu, 2 PL ml.skořice a cukru / dle chuti/ povaříme
PLNKA 2 : jablka nastrouháme, na hlubší pánvičce, si rozpustíme kusek másla a 2 PL medu, do toho vsypeme jablka a zasypeme cukrem a podlijeme rumem - podle chuti a dusíme tak 5 minut - necháme schladnout.

- Když je těsto hotové, tak jej přeneseme na plech s pečícím papírem a těsto vyválíme - naneseme PLNKU 1, na ní PLNKU 2 hustě zasypeme posýpkou, necháme na plechu jěště 10 minut kynou, pečeme ve vyhřáte troubě do růžova. Po upečení můžeme jěště horké posypat vanilkovým cukrem.

Buchta je moc dobrá, chutná podobně jako Frgál...

na plechu, těsto je tenoučké a plnky hodně, takže koláč je nádherně šťavnatý......:)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 24. 8. 2019, 0:54
(Y)
lidare 22. 8. 2019, 22:24
:-) (C) :-)
laskonka333 8. 3. 2014, 22:44
(C) (C) (C) (C) (C)
podkosacka 8. 3. 2014, 21:16
(Y)
cherrycake 30. 4. 2009, 14:59
Milá Katko, dnes jsem upekla Váš frgálovník a je výborný :-)
gate 29. 3. 2009, 11:16
Vyzkoušeno!Moc dobré. už je to sež.... (zajic)
Ilonáček 25. 3. 2009, 10:06
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
helekra 25. 3. 2009, 7:57
Bezva recept. Miluji jablka i povidla a ještě rum!! Co nejdříve vyzkouším a sdělím blažené pocity. (jablka)
Visnery 24. 3. 2009, 22:37
Musim hned zitra vyzkouset :)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie