Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Točené koláčky + další

0.0
Točené koláčky + další

Potřebné ingredience

TĚSTO: 250 ml vlažného mléka, 1 celé vejce, 12 dkg másla, 2 polévkové lžíce oleje, 1 polévková lžíce sádla, 2 polévkové lžíce rumu, 500g hladké mouky (nebo ještě líp půl napůl s polohrubou), 50 g cukru, 1 sušené droždí nebo 1/2 kostlky čerstvého, citrónová kůra, 1 vanilkový cukr, máslo na následné potření rozváleného těsta, 1 vejce na potření

NÁPLŇ : 3 tvarohy, 1 vejce, 1 skořicový cukr + špetka ml. skořice, 150-200 g cukr, citronová kůra a šťáva,1 lžíce mouky, 50 g nasekané loupané mandle (vše vymíchat),
Dále pak povidla, borůvky,

Postup přípravy

Vypracujeme jako klasické kynuté těsto, necháme vykynout a pak vyválíme velký plát, který celý potřeme rozpuštěným máslem a zarolujeme jako roládu. Pak krájíme asi 1 cm silná kolečka, klademe je na plech vyložený pečícím papírem dost daleko od sebe. Než kolečka nakrájíme a naskládáme (cca 2 plechy) tak už znovu trochu nakynou - uděláme do středu prsty důlek, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a dáváme náplň. Já jsem na jedny dala tvarohovou a nahoru trošku povidel a na druhé tvaroh a borůvky.
Použila i trochu drobenky, která mi zbyla od posledního pečení. Jinak stačí jen pocukrovat

Pro ty, kdo zadělají v domácí pekárně - tak sušeného droždí jen 2 lžičky !
Kdo zná, může použít do těsta místo másla Palmu - tuk na pečení s kokosovým olejem - těsto je pak nádherně vláčné a křehké.

Pro velký úspěch peču z kila mouky, takže zadělávám ručně a aby nebylo jen u sladkého, tak aspoň jeden plech jde vždycky na slano - například pizza, nebo vyválím kulatý plát, rozkrájím na trojúhelníčky - na širší konec položím proužek klobásy (párek) a zaroluju jako rohlíčky, pomažu vejcem a posypu hrubou soli.

Více receptů zde:
http://www.zandule.cz/recepty/index.php
(nechce se mi všechny fota zmenšovat na předepsanou velikost)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

luba68 18. 4. 2009, 20:34
Pozerám tento recept, ktorý vyzerá fantasticky. Asi sa zajtra do neho pustím. Iba chcem upozorniť, či nie je náhodou chyba- skutočne má ísť 20 dkg= 200 g masla? Nemá to byť 2 dkg?
Majočka 15. 4. 2009, 14:23
Vyzerá to výborne a z jedného cesta máš viac druhov koláčov. (clamp)
Jambi 16. 4. 2009, 13:31
@Majočka a nejen vypadá ... (zajic) :-D (hello)
Ilonáček 15. 4. 2009, 13:44
super recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie