(recept
si oblíbilo 65 návštěvníků)
Vynikající langoše

Potřebné ingredience
1 kg hladké mouky, 1 kvasnice, 2 vejce, 200 g zakysané smetany, 1 zarovnaná polévková lžíce soli, 1 vrchovatá lžíce cukru moučka, 400 ml mléka.
Na langoše: česnek rozetřený s trochou oleje, sýr na strouhání, kečup, tatarka - kdo má rád sladkou variantu, zvolí marmeládu, nutelu, cukr atd.
Postup přípravy
Kvásek: mléko nalijeme do kastrolku a mírně zahřejeme, aby bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme kvasnice a posypeme cukrem.
Těsto: Mouku si nasypeme do mísy, přidáme sůl, vejce, zakysanou smetanu a kvásek. Vypracujeme těsto, které přikryjeme fólií a dáme na 2 hodiny kynout do lednice. Pak těsto vyndáme na vál a rozdělíme na cca 20 dílů, ze kterých vytvarujeme pomoučenýma rukama bochánky a ty necháme ještě 20 minut kynout.
Na široké pánvi si rozpálíme olej a pak kladem placky tvarované rukou z bochánků. Z každé stany smažíme dozlatova (stačí chvilka, jde to rychle).
Langoše potíráme tím, co má kdo rád.
Recept mám zde z MMB, ale už nevím od koho, tak se nezlobte, že se opičím.
PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!
Těsto si můžete rozdělit a v lednici prý vydrží přikryté i čtyři dny.
JSOU OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ, NADÝCHANÉ!!!
Těsto: Mouku si nasypeme do mísy, přidáme sůl, vejce, zakysanou smetanu a kvásek. Vypracujeme těsto, které přikryjeme fólií a dáme na 2 hodiny kynout do lednice. Pak těsto vyndáme na vál a rozdělíme na cca 20 dílů, ze kterých vytvarujeme pomoučenýma rukama bochánky a ty necháme ještě 20 minut kynout.
Na široké pánvi si rozpálíme olej a pak kladem placky tvarované rukou z bochánků. Z každé stany smažíme dozlatova (stačí chvilka, jde to rychle).
Langoše potíráme tím, co má kdo rád.
Recept mám zde z MMB, ale už nevím od koho, tak se nezlobte, že se opičím.
PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!
Těsto si můžete rozdělit a v lednici prý vydrží přikryté i čtyři dny.
JSOU OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ, NADÝCHANÉ!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

andol
(upraveno)
29. 8. 2009, 23:23







nahlásit

Chroustík
(upraveno)
29. 7. 2009, 14:17
Dneska jdu na ně



nahlásit

rencha86
(upraveno)
24. 5. 2009, 10:21
Dneska se na tyhle langose chystam
. Verim, ze budou vyborne
. Dam vedet





nahlásit

rencha86
(upraveno)
9. 11. 2009, 19:07
@rencha86
Tak jsem je tenkrát dělala a byly opravdu výborné
Jen už je nebudu dělat z kila mouky, protože to bylo množství pro celý barák
Část těsta jsem zamrazila a i po rozmrazení byly stále dobré
. Děkuji za recept



nahlásit

vjerka76
(upraveno)
24. 4. 2009, 21:28
Dnes jsem dělala vaše langoše
...opravdu vynikajícíí....manžel jen tak něco nepochválý a pochutnal si.....výbooorný vláčný těstíčko..prostě mnamka
...díky za receptík Verča




nahlásit

vlkajda
(upraveno)
27. 4. 2009, 12:41
@vjerka76
Není zač. Moc zdravíme a jsem rádi, že vám chutnalo.




nahlásit

tchira
(upraveno)
30. 3. 2009, 16:58

















nahlásit

vlkajda
(upraveno)
30. 3. 2009, 22:50
@tchira
Děkuji za pochvalu a posílám pozdrav celé vaší rodince.




nahlásit

adams82
(upraveno)
26. 3. 2009, 20:46
Teta vy si žerete
. Rohlíčky mňam mňam





nahlásit

vlkajda
(upraveno)
27. 3. 2009, 12:52
@adams82
To víš. Jednou za čas.



nahlásit

Renulka12
(upraveno)
26. 3. 2009, 15:56
Jééé
Teď jsem si ho v receptíkách přidala do oblíbených, že ho musím vyzkoušet
A říkám si, že ještě mrknu k tobě, že tady vkládáš taky bezva dobroty a on je od tebe
Tak to ho zkusím URČITĚ









nahlásit