Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 98 návštěvníků)

" VYNIKAJÍCÍ LANGOŠE NA TÝDEN"

0.0
" VYNIKAJÍCÍ LANGOŠE NA TÝDEN"

Potřebné ingredience

NENÍ MOŽNÉ ,ABYCH SE S VÁMI- MILÉ MAMINKY ,NEPODĚLILA O TENTO VÝBORNÝ RECEPT.Název langoše na týden,mají proto,že těsto v ledničce opravdu vydrží a můžete postupně odebírat a smažit vždy čerstvé,křupavé...
SUROVINY:1kg hladké mouky,5 dkg kvasnic,2 vejce,4dcl mléka,1zakysaná smetana a 1 lžička soli
NA POTŘENÍ COKOLI :u nás vede česnek rozetřený se solí a vodou-potřeme a,na to kečup rozetřeme a nastrouhaný sýr,niva,aidam...

Postup přípravy

-připravíme si kvásek (ohřáté mléko,kvasnice) do mouky (já dávám mín než 1 kg a dle hustoty přidávám)po vykynutí přidáme vajíčka,zakysanou smetanu,sůl.,pokud nedáte všechno mléko do kvásku,přidáme do těsta-vše smícháme a necháme kynout,já několikrát přemísím.....
poté dám těsto do mísy-větší-hodně nakyne a nechám v ledničce přes noc...
Z vykynutého těsta uděláme malinké bochánky -necháme nakynout,poté roztáhneme na placky s vyšším krajem a opět vykynout,v dostatečném množství tuku smažíme po obou stranách,vkádáme na ubrusek ,aby vysál tuk...
-langoše jsou opravdu výborné a nejlepší s čenekem...
-těsto můžete mít týden v ledničce a postupně vytahovat...
-přeji vám moc prima práci a hlavně DOBROU CHUT!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

cherrycake 18. 8. 2011, 8:55
(Y)
hana.54 11. 7. 2011, 17:31
(F) TĚSTO ZADĚLÁVÁM V PEKÁRNĚ NA PROGRAM BEZ KYNUTÍ ,-) JE TO COBYDUP (Y)
kkuulliisseekk 7. 7. 2010, 21:24
8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o|hmmmmmmmmmmm (radost) (radost) (radost) vypadají lákavě,máme je taky móóc rádi (zajic) (zajic) určo vyzkouším ^o) ^o) ^o) super receptíík (dance) :-$
teoder36 9. 8. 2008, 18:32
:-)Vyzkouším,langoše máme moc rádi (clamp) (clamp)
pajda 15. 8. 2008, 12:25
@teoder36 (radost) (radost) (radost)URČITĚ VYZKOUŠEJTE,NEMAJÍ CHYBU (L)
Peti78 9. 8. 2008, 18:00
Právě jsem vyzkoušela váš recept a langoše byly opravdu výborné!! (clamp) (Y) Jen jsem je udělala trošku slabší a smažila js už hodinu po vypracování těsta (H)
pajda 15. 8. 2008, 12:24
@Peti78 PETKO (F) (F) (F) (Y) (Y) (Y)SUPER,,MÁM RADOST,ŽE DOMA LANGOŠE CHUTNALY :-) :-) :-) (wash) (wash) (wash) (hello) (D)
Vlasta V. 10. 4. 2007, 21:28
Ano ,jedna kostička droždí 42 g :-$
pajda 10. 4. 2007, 21:14
MILÉ MAMINKY,RÁDA BYCH ODPOVĚDĚLA NA VŠE PŘÍSPĚVKY,ALE POŘÁD SE MI ZOBRAZUJÍ JEN 2 :^) :^) :^),TAK SE NEZLOBTE ODPOVÍM NACOKOLIV (L) (L) (L)KATKA
alexandra 10. 4. 2007, 18:50
Vlastičko, díky! a 1 kvasnice znamená ta kostička droždí co prodávají???? *-) *-)
Jana V. 10. 4. 2007, 20:06
@alexandra Já dávám jedny, ale nejsem Vlastička.
Vlasta V. 10. 4. 2007, 17:52
Káto,mám vynikajíci recept na langoše,kde nemusíte čekat až vám těsto vykyne,dělají se hned po zpracování těsta,jsou to ty nejlepší co jsem kdy dělala a dělám -500 g hladké mouky,200 g bílého jogurtu nebo zakysané smetany,1/2 malé lžičky sody nebo prdopeč,1 kvasnice,250 ml mléka,1 malá lžička cukru,špetka soli,česnek,olej,kečup-Do misky dáme vlažné mléko,cukr,1 lžíci hladké mouky,rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek asi 10-15 minut.Do mísi přesejeme mouku,přidáme jogurt,sůl,sodu.Přidáme kvásek,uhněteme vařečkou těsto a ihned tvoříme langoše a smažíme.Z tété távky jsem měla 10 kusů.Při tvoření langošů jsem si naolejovala ruce,aby se nelepilo těsto.Přemísit znamená,že během kynutí,těsto znovu prohněteme to je proto,aby z těsta unikl kysličník uhličitý. Káto mám recept na langoše kde nemusíte čekat na vykynutí těsta a je nejlepší který jsem dělala-500g hladké mouky,200 g bílého jogurtu nebo zakysané smetany,půl lžičky sody nebo prdopeč,1 kvasnice,250 ml mléka,lžička cukru,špetka soli,olej,česnek,kečup-Do misky si nalejeme vlažné mléko,přidáme rozdrobené droždí,cukr,lžíci hladké mouky a necháme vzejít kvásek.Do velké mísi prosejeme houku,přidáme jogurt,sůl,a sodu.Přilejeme kvásek a zpracujeme těsto,ihned děláme langoše a smažíme.Pozn.:vždy si naoleluju ruce,aby se těsto nelepilo na ruce.Z tété dávky jsem udělala 10 kusů.Zbytek těsta si můžete zmrazit.Promísit znamená během kynutí těsta ještě jednou prohnětat-ulehčíme tak práci kvasinkám-z těsta tak unikne nahromaděný oxid uhličitý a provzdušní se,Tak at se povede a hlavně chutná :-) :-) :-)
alexandra 10. 4. 2007, 17:29
zaujal mě Váš receptík, ale připadá mi na strašně dlouhou přípravu. Jak dlouho to musí pokaždé kynout???? a ještě jeden amatérský dotaz - co znamená "přemísím"? *-) *-)
veronova 10. 4. 2007, 15:58
Jé tak s receptem jste mě předběhla :-)dělám je už dlouho a jsou super (Y)jen bych trochu poupravila nadpis ;-)u nás nikdy celý týden nevydržely,max.2dny :-D
anazuz 10. 4. 2007, 17:07
@veronova :-D Veru, to máte pravdu, u nás je to množství na den, maximálně dva :-D
Prskoletka 6. 4. 2007, 19:30
Tyto langoše dělám už hodně let a výborné je těsto co zbyde zaplést jako housky ,pomazat vejcem posypat kmínem a hrubozrnnou solí a upéci (Y) (Y)
pajda 7. 4. 2007, 15:43
@Prskoletka (L) (L) (L)Boženko,díky za tip,určitě vyzkoušíme!!! (L) (F) (L)
Vlastina.K 6. 4. 2007, 17:11
Tyto langoše znám a můžu říct ,zaručeně dobrý recept.U nás těsto nevydrží ani dva dny :-D
pajda 6. 4. 2007, 17:23
@Vlastina.K :-) :-)Vlasti ,to můžu jen potvrdit (clamp) (clamp) (clamp)Kdo jednou ochutná chce víc a víc ;-) ;-) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie