Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

sýrová roláda

0.0
sýrová roláda

Potřebné ingredience

350g eidamu, 2 jarní cibulky, 10g pažitky, 100g šunky, 100g trvanlivého salámu, 2 vejce uvařená na tvrdo, 50g másla, 300g lučiny, mletý bílý pepř, sůl

Postup přípravy

Eidam nakrájíme na kostičky, vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do hrnce s vroucí vodou. Sýr necháme zvolna roztavit.
Jarní cibulky s pažitkou očistíme a nasekáme nadrobno. Šunku a trvanlivý salám pokrájíme na malé kostičky. Vejce nasekáme, nebo prolisujeme.
V misce utřeme změklé máslo s lučinou. Přidáme vejce, kostičky šunky a salámu a pažitku. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Z mírně zchladlého roztaveného sýra vyválíme (mezi potravinářskou fólií) obdélníkový plát asi 5mm silný. Potřeme ho připravenou nádivkou, posypeme cibulkou a svineme. Roládu pevně zabalíme do alobalu a alespoň na 6 hod. uložíme do chladna ztuhnout.
Pokud nahradíte šunku a salám nadrobno nakrájenou červenou, oranžovou a zelenou paprikou, získáte skvělou vegetariánskou verzi, která bude lahodit i oku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

finka19 3. 4. 2009, 20:55
Výborná chuť... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
stafik 1. 4. 2009, 14:29
Tuhle roládu jsem dělala a je výborná.. (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie