(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Kedlubny s kuřecím masem -děkuji mamince z toprecepty.cz
Potřebné ingredience
Suroviny:
2 kedlubny (asi 500 g)
600 g brambor,
400 g kuřecích prsíček,
250 ml šlehačky,
100 g nastrouhaného sýra,
100 g anglické slaniny
mletý bílý pepř,
sůl,
špetka muškátového oříšku.
Postup přípravy
Postup:
Brambory a kedlubny nakrájíme na plátky silné asi 5 mm a dáme do vařící vody na 5 minut vařit. Mezitím si nakrájíme kuřecí masíčko na tenké nudličky a na oleji osmahneme, osolíme a opepříme.
Pekáček si vymažeme máslem a na dno naskládáme okapané kedlubny a brambory a mírně osolíme. Přidáme orestované maso, slaninu nakrájenou na proužky. Do smetany si zamícháme nastrouhaný sýr a špetku muškátového oříšku a zalijeme tím jídlo. Pečeme na 180 °C asi 30 minut.
Brambory a kedlubny nakrájíme na plátky silné asi 5 mm a dáme do vařící vody na 5 minut vařit. Mezitím si nakrájíme kuřecí masíčko na tenké nudličky a na oleji osmahneme, osolíme a opepříme.
Pekáček si vymažeme máslem a na dno naskládáme okapané kedlubny a brambory a mírně osolíme. Přidáme orestované maso, slaninu nakrájenou na proužky. Do smetany si zamícháme nastrouhaný sýr a špetku muškátového oříšku a zalijeme tím jídlo. Pečeme na 180 °C asi 30 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlasta33
(upraveno)
5. 9. 2009, 16:05
Může být dobré