Zobrazit přihlášovací formulář

Náměstí v Kocourkově

0.0
Náměstí v Kocourkově

Potřebné ingredience

Světlý a tmavý korpus podle Libusky,každý z 10 vajec na plech,krém podle Libušky tentokrát z kakaového pudinku,domácí rybízová marmeláda,hrk hrk krém,kompotované hrušky,marcipan podle arielll,K2,rum

Postup přípravy

podle obrázků

dva korpusy na celý plech,jeden tmavý,jeden světlý,oba rozříznuté napodél

z jednoho tmavého vyříznutý ovál

pomazaný marmeládou a mantinel z kakaového krému

mezi mantinely hrk hrk krém s mandarinkami a navrch plátky hrušek

prostřední patro poskládané z pruhů světlého a tmavého piškotu (náročný zákazník, strašně si vymejšlel, to mu připočítám ke konečnému účtu )

plnění stejné jako v prvním patře

nahoru ovál světlého těsta - všechno prokapané rumem, dala jsem si ho stříkačky, abych na to těsto třesoucí se rukou stařenky nevylila celou flašku

pomazáno

materiál na kašnu

stavba kašny

materiál na domky

tohle byl původní územní plán rozvoje města - samozřejmě stavitelé nerespektovali stavební povolení a náměstí pak muselo dostat jiný tvar než bylo v plánu

příprava hradeb

hradby jsou v dezolátním stavu,chtělo by to sanaci

hradby postavené a zabezpečené proti pádu

tady je vidět odborná sanace padajícího zdiva hradeb

postaveno

letecký pohled

z boku

kašna

kašna s myšma

radnice zpředu

radnice zády

dům paní továrníkové - manžel stále není doma a jí teče do baráku. Je to žena činu a tak si pomohla po žensku

dům zběhnuvšího učně řemesla zednického - málo se hoch stačil naučit, ale bydlet je třeba

dům paní dochtorové - honorace města

knoflíkový patchwork

obecní špejchar

knoflíky kam se podíváš

vypadá to na invazi myší na městské zásoby

obecní šatlava - lapený lotr křičí, že mu táhne na nohy

detail lotra

chalupa strážníka Řimbaby

jeden se jen opřel

a druhý to musí zachraňovat

Tohle stavěly dvě party zedníků, co se nedovedli dohodnout, odkud začít. Jedni začali odspodu, druzí shora a když zjistili, že to nedopadlo úplně dobře, tak zdrhli a nechali tam chudáka stavbyvedoucího.

k tomuhle nemám komentář - to už je úplně postavené na hlavu

ale alespoň je to ekologická stavba se zelenou střechou, využitelnou k alternativnímu zemědělství

a nakonec - ti tady přece nesmí chybět :-)

inspirace - je to dortík pro studenta architektury :-)

na řezu - bez zbytečné skromnosti musím říct že chuťově vynikající - žádný pišingr

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mmyška 14. 4. 2009, 10:45
Leni to je prostě umělecké dílo,je to perfektní a musela to být šílená piplačka a řez vypadá opravdu mňamkovně (clamp) (clamp) (Y) (Y)
sochorka80 7. 4. 2009, 20:07
No Leni, to je fakt nádhera. Dortík musel chutnat mňamkově. Vypadá i uvniťř perfektně. A to co jsi na něm vykouzlila, je fakt úchvatné. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
cikotomas 6. 4. 2009, 12:08
To je nádhera (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
nobstice 6. 4. 2009, 13:57
@cikotomas leni dekuju ;-) ;-) ;-)
petatrn 6. 4. 2009, 9:53
(Y) (Y) (Y) jůůůůůůůůů to je paráda :-o :-o :-o (clamp) (clamp) (clamp)
KatkaH. 5. 4. 2009, 23:02
Leni, tak k tomuhle snad není ani co dodat :-o :-o...prostě dokonalé, nápadité a skvěle provedené (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) .
konvalinka30 5. 4. 2009, 18:01
Ty voooole ten je boží, já jsem tu teď dlouho nebyla, tak mi to uteklo. A prosím Tě jak jsi dělala tu vodu v té kašně, tak je tak živá, že jsem se musela jít napít, jakou jsem dostala žížinu.Moc pěkné, ´to bych teda nevymyslela.Máš za jedna s hvězdičkou a velikánskou :-$
nobstice 5. 4. 2009, 23:00
@konvalinka30 rekni mi kde sezenu siligum a reknu ti jak jsem delala kasnu :-D :-D :-D :-D a moc diky za pochvalu (L) (L)
Init 5. 4. 2009, 13:07
Tak to je úžasný, já nechápu, jak ti ty domky drží tvar, hlavně ten obrácený na střechu, to je veledílko (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
nobstice 5. 4. 2009, 13:32
@Init oli dekuju (F) (F) domky jsou z minonek,ve vsech jsou paratka,myslela jsem ze bude stacit je prilepit cokoladou ale v tom kocourkove nemaji nic rovny,i to namesti jim jde na krajich z kopce tak jsem je tam radsi narvala.obraceny domek ma dva kominy,v kazdem je paratko.satlava ma taky ve strese paratko :-p
MajkaH 5. 4. 2009, 9:33
Nádhera (Y) (Y) (Y) to sis tedy vyhrála Leni (clamp)
Petanka 5. 4. 2009, 9:11
Parádní (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) nemám slov (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
brundice 5. 4. 2009, 8:20
Lééééňo,já čučím :-oa oči mám opět na monitoru a bradu na klávesnici ;-)studuji to tu a obdivuji,jsi prostě kouzelnice (Y)nebo (witch) :^) (pst) ;-)To sis musela vyhrát co???mě by piclo!Ale obdivuji vše i ten nařezaný korpus v prostřední vrstvě,to jsem ještě nezkoušela,to si musím taky prubnout *-)teď budu mít šanci,dělám 4 dortíky na pátek,tak to někde propašuju :-$ ;-)Ale ještě jsem nesehnala ten lis na plastelínu,asi špatně hledám po pápírákách :-Sale já na něj někde narazím +o( Jo a Leni to náměstíčko,to je mramorování nebo nějaká jiná finta??? :-$ Máš to fakt naprosto luxusní,zákazník musel zajásat ne??? (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) (radost) (hello)
nobstice 5. 4. 2009, 11:34
@brundice hani moc dekuju (F) (F) zakaznik je kamarad truhlar od ktereho dyndam to prkynko :-) :-) dnes rikal ze bude co nevidet.vymyslel si opravdove bejkarny,tak si to za trest musel taky vyzkouset.domek s kockou,dvojdomek se stavbyvedoucim,panaci u kriveho domu a dum pod satlavou je jeho prace.docela jsme se vyblbli.na namesti jsem smichala zbytek loskutakovky a K2,mela jsem malo marcose a nemela jsem cas hnoucat novej.dalo to takovou zvlastni konzistenci,bylo to mekke jako K2 ale lepsi chutove.a je to klasicke mramorovani. a zakaznik fakt jasal,melo to velikej uspech a vsem to moc chutnalo,a taky ten oval - uzasny tvar,bulicek je hodne dela a ted chapu proc je z nich tak nadsena (Y) (Y)
brundice 5. 4. 2009, 19:30
@nobstice Já ovál dělala jednou a je fakt,že se na něj vše vejde,je pěkně prostorný a i dobře se mi potahoval....a truhláře si předcházej,to víš potřebuju to prkýnko :-D :-D :-D ;-) (L)
nobstice 5. 4. 2009, 22:59
@brundice hani ja si ho predchazim co se do nej vejde :-D :-D :-D :-D
Iveta a dětičky 5. 4. 2009, 7:41
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) No to je dokonalé každý obrázek jsem koukala takovou dobu a nacházela pořád nové a nové srandičky, musela jste se vyřádit, opravdu před vámi smekám to je nádhera.
nobstice 5. 4. 2009, 13:00
@Iveta a dětičky ivetko moc dekuju,nepridas se k hromadnemu tykani? (F) (F) (F)
Ivushkak 4. 4. 2009, 23:15
:-D :-D :-D No Leni, na tohle fááákt nemám slov :-D :-D se tady řehtám, jak ten kůň. . . :-D :-D Úúúúúžasný (^) a fakt originální komentář (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
nobstice 4. 4. 2009, 23:30
@Ivushkak (F) (F) (F) (F) dekuju (F) (F) (F)
Zrušený účet 4. 4. 2009, 23:05
No Leni, tobě snad hráááábloo, nééé - co to proboha je!? :-o Takové úžasné díloooo |:o) |:o) |:o) |:o) Já jen :-o :-o :-o, to je úplně neskutečné! |:o) Tu knížku jsem jako dítě četla několikrát a moc ráda a ják jsem ten tvůj dort viděla, tak se mi to hned připomnělo (Y) Je to fakt veledílo, to se ti teda povedlo úplně parádně!!!!!!! Když si předtavím tu óbr práci (cinky)A ten postup jsi sem musela sázet tak půl hoďky, co - ten je taky parádní (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Ručičky boskávam, milostivá (L) (F) (F) (F)
nobstice 4. 4. 2009, 23:27
@ Lucinko deeekuuujuuu (L) (L) (L) uz muzu jit spat ;-) ;-) my tu knizku cteme prave ted a pri tvorbe byla neustale v kuchyni k nahlidnuti.pravda je ze na nektere domecky jsem mela pomocnika [A] [A] a dortik mel velky uspech a navic byl strasne dobrej -- bez falesne skromnosti - dostala jsem kus domu,rano jeste vyfotim rez.postup jsem davala docela dlouho,nejak jsem se rozjela s komentarema,nekdy pojim presprilis ftipne kase a musi to nekudy ven :-$ :-$ a vy tady jste me obeti :-D :-D :-D :-D jo a jeste neco specialne tobe musim rict - tim ze se mi domky nevesly na kruhak jsem musela delat oval - a to je neco uchvancancujiciho !!!!
gonzar 4. 4. 2009, 22:23
Překrásná a k nezaplacení práce. Moc hezké. (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y)
MarketchenB 4. 4. 2009, 22:23
(clamp) (clamp)Téda Leni, to sis vyhrála..pěkně jsme to tu s mužíčekm prošli fotku po fotce a supééééér!!Zasmáli jsme se ;-)Určitě sis ten dortík užila, je to tak?? :-$ :-$Je suprovej Leni!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
nobstice 4. 4. 2009, 23:01
@MarketchenB dekuju ;-) ;-) ;-) no vyhrala,puvodni napad byl udelat namesti - kulaty korpus po okrajich trochu zvednout puncovinou,potahnout a polozit na to domecky z marcipanu - placaty,2D.ale zakaznik je blazen a ten napad jsme rozvijeli az do absurdna a toto je vysledek. (H) a jeste mel byt jeden domek,ale ten se nam tam uz nevesel - domek,u nej chlap s pumpickou na kolo ,slaufek pripojeny k baraku a domek se nafukuje a vzleta :-D :-D :-D :-D :-D
martik72 4. 4. 2009, 21:28
No nádherný,propracovaný do detailů. Báječné dílko a ještě pobaví. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
nobstice 4. 4. 2009, 21:50
@martik72 dekuju,ty komentare me napadly na one mistnosti :-D :-D :-D
Anelis 4. 4. 2009, 21:20
Lenčo, to je bomba, teď jsem se tady tak nasmála |:o) :-D :-D :-D, začínáš čím dál tím víc fušovat do architektury a báječně se Ti daří, protože toto je naprosto SUPER, bezva nápad, vtipný, veselý, krásně propracovaný. P.S.: Kde je šneček ;-)???
nobstice 4. 4. 2009, 21:49
@Anelis je tam,hledej smudlo (L) (L) (L)
Anelis 4. 4. 2009, 22:00
@nobstice jjjjjjjóóóóóó, nezklamala jsi, jsou tam (Y) :-D (Y) :-D (Y) :-D, perfektně ukrytí (clamp) (clamp)
nobstice 4. 4. 2009, 22:17
@Anelis jojo,jen jsem zvedava kam a jak je dam na pristi dortik,mam delat batmana :-D :-D :-D
Anelis 4. 4. 2009, 23:37
@nobstice :-D :-D :-D tak to bude vychytávka (clamp), já bych mu je dala přímo na ty špice na masce, tam se budou krásně vyjímat, už se na něj těším, to bude zase paráda v Tvém podání |:o) (F)
nobstice 4. 4. 2009, 23:42
@Anelis myslim ze ne ,vezmu ho zkratka (H) (H) (H)
manhartici 4. 4. 2009, 21:16
KRÁSNÝ, KRÁSNÝ, KRÁSNÝ KOCOURKOV... |:o) |:o) |:o) |:o)
nobstice 4. 4. 2009, 21:49
@manhartici dekuujuuu ;-) ;-) ;-) ;-)
strejcinka 4. 4. 2009, 20:57
Nádhera!!!!!!!! Vůbec nemám slov... (clamp)
tchyna 4. 4. 2009, 20:52
tak na to koukám :-oa jsem vysmáta jak lečo ;-) ;-) ;-)je to skvěle postaveno a sestaveno na dortě |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp)nádhera (Y) (Y)
nobstice 4. 4. 2009, 21:16
@tchyna :-D :-D :-D diky (L) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie