Zobrazit přihlášovací formulář

DORT PAVUČINA

0.0
DORT PAVUČINA

Potřebné ingredience

1 větší hrnek (350 ml) hrubé mouky, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku pískového cukru, 2 vejce, 1/4 kostky másla, 1/2 balíčku prášku do pečiva, máslo anebo tuk na vymazání a strouhanka na vysypání dortové formy.
Vanilkový krém : 1 kostka másla, 1 hrnek moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 1/2 hrnku mléka, 1 balíček pudinku s vanilkovou příchutí - 1/3 krému použijeme na oříškový krém - přidáme 1/2 hrnku pokrájených vlašských ořechů.
Mléčná poleva : 1 hrnek moučkového cukru, 4 lžíce mléka a na obarvení pavučiny : modré anebo červené barvivo.

Postup přípravy

Ve šlehači ušleháme žloutky s cukrem a máslem do pěny. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme do tukem vymazané, strouhankou vysypané formy a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut při 150 stupňích. Upečený vychladlý dort vodorovně rozřízneme na tři pláty.
Do třetiny krému jsem přidala 1/2 hrnku pokrájených oříšků a naplnila první vrstvu dortu, druhou vrstvu jsem naplnila samotným vanilkovým krémem a boky dortu jsem potřela zbytkem vanilkového krému. Vidličkou boky dozdobíme a dáme do ledničky asi 2 hodiny ztuhnout.
Připravíme si mléčnou polevu - moučkový cukr utřeme s horkým mlékem dohladka. Potřeme polevou vršek dortu a zbytek polevy si necháme na vytvoření pavučiny - obarvíme, naneseme zdobítkem spirálu od středu ke krajím, a paprsky vytvoříme špejlí. Šest paprsků protáhneme ze středu k okraji a potom mezi nimi šest paprsků od okraje do středu, čímž dosáhneme krásného efektu. Opět necháme v lednici ztuhnout.
V těchto množstvích surovin není dort přeslazený a pochutnáme si na lahodném moučníku.

Jinak tenhle dort se mi nepovedl a podívejte se na obrázkový postup, jak ten dort vypadá :o))
Aby se povedl, je určitě potřeba, aby byl vršek dortu rovný, aby poleva nestékala...

.

.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie