Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Dort Pavlova

0.0
Dort Pavlova

Potřebné ingredience

3 vaječné bílky, špetku soli 200 g cukru, 1 lžíci škrobu (kukuřičného nebo bramborového), 1 lžičku citrónové šťávy, 300 ml husté smetany, 60 g moučkového cukru, ovoce na ozdobení

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 150 °C. Plech vyložíme pečícím papírem, na který nakreslíme kruh o průměru 22 až 23 cm.

Ve velké misce vyšleháme bílky do pěny a postupně přidáváme tři čtvrtiny množství cukru a stále šleháme. Cukr se musí úplně rozpustit. Až vyšleháme pevný sníh, zbylou čtvrtinu smícháme se škrobem a lehce ji do sněhu vmícháme spolu s citrónovou šťávou.

Do kruhu nakresleného na pečícím papíře rozprostřeme sněhový krém tak, aby uprostřed byl důlek a okraje byly vyvýšené – vytvoříme z něj mělkou mističku.

Krém pečeme hodinu a po vypnutí trouby jej necháme ještě 30 minut v troubě dojít. Po vychladnutí by měl být dort na povrchu tuhý a uvnitř měkčí.

Pak vyšleháme ze smetany s moučkovým cukrem hustou šlehačku. Dort ozdobíme šlehačkou a ovocem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie