Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Novoroční "PAVLOVA"

0.0
Novoroční "PAVLOVA"

Potřebné ingredience

KORPUS (25cm): 6 - 7 bílků, 250 - 300 g jemného krystalového cukru (část lze nahradit vanilkovým), 2 lžíce kakaa, 50 g strouhané čokolády, 1 lžička vinného octa *********** NÁPLŇ: 1 smetana ke šlehání, 1 zakysaná smetana, javorový sirup nebo moučkový cukr dle chuti, měkké ovoce (jahody, kiwi, broskve,...), strouhaná čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

Bílky vyšleháme dotuha, potom po lžících zašleháváme cukr, prosáté kakao, strouhanou čokoládu a nakonec lžičku octa. Na plech vyložený nepřilnavou fólií rozetřeme bílkovou hmotu do tvaru kruhu o průměru asi 25 cm a tloušťce asi 3 cm. Ze zbylého těsta uděláme zvlášť pár pusinek.

Pečeme (sušíme) v mírně vyhřáté troubě na 130 - 150°C asi 30 min. Necháme vychladnout.

Na náplň vyšleháme smetanu, zlehka zamícháme zakysanou smetanu, javorový sirup nebo cukr.

Na vychladlí korpus naneseme připravenou náplň, poklademe ovocem a pusinkami a ozdobíme strouhanou čokoládou.

Pavlova je nejlepší několik hodin uleželá, kdy náplň nasákne do korpusu! Podáváme vychlazené z kopečkem oblíbené zmrzliny.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Init 6. 1. 2009, 9:16
Ten vypadá náramně žravě (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
kalimera 5. 1. 2009, 17:43
..... koukám, že nejsem sama, kdo vkládá recepty ;-). Tohle je opravdu mistrovské dílko (Y), krásně nazdobené (clamp).
alfleila 5. 1. 2009, 20:51
@kalimera Nejsi, bohužel :-$ Děkuji Ti, ale tahle dobrůtka se dělá úplně sama a úplně se rozpouští na jazyku (L)
kalimera 6. 1. 2009, 9:10
@alfleila a vidím tam samé fajnové :-$ přísady, vyzkoušíme ^o). Tvůj "humus" a ovesené houstičky dělám téměř denně (L) (L) (L), mňam mňam (zajic)
Zrušený účet 5. 1. 2009, 8:28
Hm, teď jsem se poslintala. Vypadá to náááádherně. (clamp) (clamp) (clamp)
alfleila 5. 1. 2009, 16:57
@ ;-) ;-) ;-) Díky Heli! :-$
Zrušený účet 3. 1. 2009, 9:26
Vypadá krásně vesele, takový pozitivní do nového roku (Y) :-) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
alfleila 3. 1. 2009, 14:15
@ Díky Luci! Trochu jsme si osladili první den nového roku :-)
nobstice 2. 1. 2009, 17:03
to vypada moooc dobre (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) az ja si vyzkousim vse co tu najdu tak budu mit tunu +o( +o( +o( ale uz si tisknu [A] [A] [A]
alfleila 2. 1. 2009, 17:10
@nobstice Vím o čem mluvíte, Leni! Je tu tolik dobrot, že mi z toho jde také hlava kolem 8-| Ale tenhle zákuseček vám bude určitě chutnat - a když nahradíte tu smetanu něčím "lehčím" tak je to skoro bez tuku (Y) Tak ať chutná! (hello)
nobstice 2. 1. 2009, 18:30
@alfleila ivus tykacka (L) (L) (L) ja myslim ze tu smetanu rozchodim :-D :-D :-Dzrovna pecu roladu od ariell a za 14 dni se chystam na medovnik [A] [A] [A] jee a ted koukam k tobe do receptu a mam od tebe vytisknute certiky :-))
alfleila 2. 1. 2009, 20:42
@nobstice Tykačka (flower) No jo, teď nám nachumelí, tak když budem pořád odhrabovat a koulovat se (koule) , tak nám ta smetana neublíží ;-) No jo, čertíci se pekly na Mikuláše (santa)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie