(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Novoroční "PAVLOVA"
Potřebné ingredience
KORPUS (25cm): 6 - 7 bílků, 250 - 300 g jemného krystalového cukru (část lze nahradit vanilkovým), 2 lžíce kakaa, 50 g strouhané čokolády, 1 lžička vinného octa *********** NÁPLŇ: 1 smetana ke šlehání, 1 zakysaná smetana, javorový sirup nebo moučkový cukr dle chuti, měkké ovoce (jahody, kiwi, broskve,...), strouhaná čokoláda na ozdobu
Postup přípravy
Bílky vyšleháme dotuha, potom po lžících zašleháváme cukr, prosáté kakao, strouhanou čokoládu a nakonec lžičku octa. Na plech vyložený nepřilnavou fólií rozetřeme bílkovou hmotu do tvaru kruhu o průměru asi 25 cm a tloušťce asi 3 cm. Ze zbylého těsta uděláme zvlášť pár pusinek.
Pečeme (sušíme) v mírně vyhřáté troubě na 130 - 150°C asi 30 min. Necháme vychladnout.
Na náplň vyšleháme smetanu, zlehka zamícháme zakysanou smetanu, javorový sirup nebo cukr.
Na vychladlí korpus naneseme připravenou náplň, poklademe ovocem a pusinkami a ozdobíme strouhanou čokoládou.
Pavlova je nejlepší několik hodin uleželá, kdy náplň nasákne do korpusu! Podáváme vychlazené z kopečkem oblíbené zmrzliny.
Pečeme (sušíme) v mírně vyhřáté troubě na 130 - 150°C asi 30 min. Necháme vychladnout.
Na náplň vyšleháme smetanu, zlehka zamícháme zakysanou smetanu, javorový sirup nebo cukr.
Na vychladlí korpus naneseme připravenou náplň, poklademe ovocem a pusinkami a ozdobíme strouhanou čokoládou.
Pavlova je nejlepší několik hodin uleželá, kdy náplň nasákne do korpusu! Podáváme vychlazené z kopečkem oblíbené zmrzliny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Init
(upraveno)
6. 1. 2009, 9:16
Ten vypadá náramně žravě
kalimera
(upraveno)
5. 1. 2009, 17:43
..... koukám, že nejsem sama, kdo vkládá recepty . Tohle je opravdu mistrovské dílko , krásně nazdobené .
alfleila
(upraveno)
5. 1. 2009, 20:51
@kalimera
Nejsi, bohužel Děkuji Ti, ale tahle dobrůtka se dělá úplně sama a úplně se rozpouští na jazyku
kalimera
(upraveno)
6. 1. 2009, 9:10
@alfleila
a vidím tam samé fajnové přísady, vyzkoušíme . Tvůj "humus" a ovesené houstičky dělám téměř denně , mňam mňam
Zrušený účet
(upraveno)
5. 1. 2009, 8:28
Hm, teď jsem se poslintala. Vypadá to náááádherně.
alfleila
(upraveno)
5. 1. 2009, 16:57
@
Díky Heli!
Zrušený účet
(upraveno)
3. 1. 2009, 9:26
Vypadá krásně vesele, takový pozitivní do nového roku
alfleila
(upraveno)
3. 1. 2009, 14:15
@
Díky Luci! Trochu jsme si osladili první den nového roku
nobstice
(upraveno)
2. 1. 2009, 17:03
to vypada moooc dobre az ja si vyzkousim vse co tu najdu tak budu mit tunu ale uz si tisknu
alfleila
(upraveno)
2. 1. 2009, 17:10
@nobstice
Vím o čem mluvíte, Leni! Je tu tolik dobrot, že mi z toho jde také hlava kolem Ale tenhle zákuseček vám bude určitě chutnat - a když nahradíte tu smetanu něčím "lehčím" tak je to skoro bez tuku Tak ať chutná!
nobstice
(upraveno)
2. 1. 2009, 18:30
@alfleila
ivus tykacka ja myslim ze tu smetanu rozchodim zrovna pecu roladu od ariell a za 14 dni se chystam na medovnik jee a ted koukam k tobe do receptu a mam od tebe vytisknute certiky )
alfleila
(upraveno)
2. 1. 2009, 20:42
@nobstice
Tykačka No jo, teď nám nachumelí, tak když budem pořád odhrabovat a koulovat se , tak nám ta smetana neublíží No jo, čertíci se pekly na Mikuláše