(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Kuře na paprice
Potřebné ingredience
3 ks větších kuřecích stehen, 1/4 kostky másla, 1 l mléka, 2x zeleninový bujón Natur, mouka, sůl, sladká paprika (lžíce až dvě), sladká smetana
Postup přípravy
Kuřecí stehna si uvaříme ve vodě - z té pak můžeme připravit polévku.
V hrnci dáme rozpustit 1/4 kostky másla, zaprášíme moukou (aby nám vznikla hustá jíška) a nakonec přidáme sladkou papriku - zamícháme a hned zalejeme mlékem a přidáme dva bujóny . Za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme, zalejeme smetanou a pokud je třeba ještě zahustíme. Nakonec přidáme obrané kousky masa z kuř. stehen a podle potřeby přisolíme.
Podáváme s houskovým knedlíkem. Dobrou chuť!
Tip: pokud se Vám s omáčce vyskytnou hrudky, stačí do ní ponořit tyčový mixér a chvilku pomixovat - samozřejmě lze dělat pouze v případě, že ještě v omáčce nemáte maso :-))))
V hrnci dáme rozpustit 1/4 kostky másla, zaprášíme moukou (aby nám vznikla hustá jíška) a nakonec přidáme sladkou papriku - zamícháme a hned zalejeme mlékem a přidáme dva bujóny . Za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme, zalejeme smetanou a pokud je třeba ještě zahustíme. Nakonec přidáme obrané kousky masa z kuř. stehen a podle potřeby přisolíme.
Podáváme s houskovým knedlíkem. Dobrou chuť!
Tip: pokud se Vám s omáčce vyskytnou hrudky, stačí do ní ponořit tyčový mixér a chvilku pomixovat - samozřejmě lze dělat pouze v případě, že ještě v omáčce nemáte maso :-))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
julous
(upraveno)
23. 4. 2009, 17:56
Mám dnes asi nějaký nechápavý den 1/4 másla to má být jako čtvrtka z kostky nebo celá kostka??Jaké množství mouky,papriky?? A ta mouka,neměla by se trochu povařit??
Hanka.B.
(upraveno)
23. 4. 2009, 18:34
@julous
Luci, 1/4 másla je prostě 1/4 kostky másla - žádnou vědu v tom nehledejte. Mouky tolik, aby jste udělala z množství másla hustou jíšku a papriku dle chuti, co já vím, lžíci či dvě. Mouka povařit, myslíte jako v té jíšce? Ono to stačí jenom lehce promíchat s máslem, není třeba dlouho pražit. Snad jsem pomohla
julous
(upraveno)
23. 4. 2009, 18:42
@Hanka.B.
jj,já nevěděla,jestli je to míněno jako 1/4 z té kostky a nebo jako čtvrtinka másla... No většinou když se dělá nějaká máčka nějaký recept když čtu a posléze vařím tak je tam,že se to má půl hodinky povařit.Ne jíška,ale v té omáčce.. No jináč moje první kuře na paprice a můžu říct,že se to povedlo,i když asi množství surovin nebylo takové jaké má byt,ale výsledek je důležitý,manžel si pochutnal a dcera která skoro vůbec nejí,občas nějaký ten knedlík s máčkou na který jsem vsázela,že si dá tak nakonec baštila to uvařený masíčko a s jakou chutí tak mám radost,zrovna se cpu já a myslím,že malému v bříšku bude taky chutnat A ještě nám zbyla polívečka na zítra na obídek a hromada máčky
Hanka.B.
(upraveno)
23. 4. 2009, 18:49
@julous
Luci, tak to jsem ráda, že chutnalo i malé. Znám to, naše Terka je taky v poslední době nejedlík, teda ona by mohla tak akorát nudle s masem Jinak kdyby jste půl hodiny tu máču vařila, tož to nevím, to by bylo snad aj na uhlík, ne? Ne, pokud máte jíšku, tak stačí do bodu varu a pak už jen chvilinku, ale pokud zahušťujete moukou ve vodě či smětaně, tak do bodu varu a pak ještě 10 minut, aby se ztratila pachuť mouky Mějte se krásně
krisztie
(upraveno)
18. 4. 2009, 20:11
Dekuji za inspiraci, vazne pochoutka a docela jednoducha u nas se moc osvecil vas recept...
Hanka.B.
(upraveno)
19. 4. 2009, 9:12
@krisztie
Kristi, díky za pochvalu Mám ráda jednoduché recepty Mějte se