TOP RECEPT!!! Nejlepší dort *recept od babičky*
Potřebné ingredience
PIŠKOT: 6vajec, 20 Dg cukru krupice, 20 Dg polohrubé mouky KRÉM: 20 Dg másla, 15 Dg cukru moučky, 4 lžíce majzeny (solamyl Gustin), 1/4 l mléka, rum, 1 vanilkový cukr, kakao ČOKOLÁDA: 8 Dg cukru moučky, 8 Dg másla, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce mléka, 1 lžička solamylu
Postup přípravy
Poznámka: Krému je tak akorát, pokud už navrch nechci moc zdobit, ale když chci, aby byl víc nazdobený a jenom krémem jako např. tento, tak dělám krém z 1dávky + 1/4 dávky.
PIŠKOT: Smícháme 6 žloutků s 20 Dg cukru krupice, přidáme 20 Dg polohrubé mouky a nakonec sníh. Těsto dáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy péct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi 45min, jestli je upečený zkontrolujeme špejlí, když se na ni těsto nelepí, je hotový.
KRÉM: Ve vodní lázni si připravíme jednu část krému - 1/4 litru mléka + 4 lžíce majzeny (solamyl Gustin) mícháme do zhoustnutí. Hotové necháme vychladnout (foto) Mezitím připravíme 2.část krému - 20Dg másla + 15 Dg cukru moučka + 1 vanilkový cukr + rum - všechno smícháme do hladka. Když máme obojí v přibližně stejné teplotě, smícháme to, používám mixér a pokud to mám hrudkovaté, tak klidně ruční šlehač s noži.
Krém rozdělím na dvě poloviny, jednu nechám bílou a do druhé přidám kakao.
Korpus rozříznu na 3 části.
Vždy z obou stran lehce pomažu meruňkovou marmeládou.
Kakaový krém použiju dovnitř, takže si ho rozdělím na 2 poloviny a trošku si nechám na zdobení, pokud nezbyde na zdobení, dosypu si později kakao do bílého.
Bílý krém použiju zboku, zase si nechám trošinku na zdobení.
Na bílý krém nasypu strouhané oříšky.
ČOKOLÁDA: Ve vodní lázni rozpustím 8 Dg másla, přidám 8 Dg cukru moučka, 1 lžíci kakaa, 1 lžíci mléka a 1 lžičku solamylu. Míchám dokud se to nespojí, je to pak hladké lesklé viz. foto.
Čokoládu natřu na dort.
Zdobím pokaždé jinak, jak mě zrovna napadne, někdy tam posadím kupované marcipánové figurky, to už je na Vás, tentokrát vypadal takhle... (Na zdobení jsem použila kupované 3barevné čokoládové větší kuličky a dvoubarevné malé zlaté a stříbrné kuličky - koupeno v Jednotě za cca.30,- jedna sklenička)
další varianta
Velké srdce je z 11 vajíček a 2 1/2 dávky krému. Kytičky jsou marcipánové, marcipán jsem si dělala sama a byl vynikající, je to recept podle Arielll:
30Dg sušeného polotuč. mléka + 30Dg moučk.cukru + 4 lžíce oleje + 6 lžic pšeničného sirupu (koupíte v Biopotravinách) + 60ml teplé vody + 1 lžička madlového aroma
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé