(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
bagr
Potřebné ingredience
korpus od Dáši (onasi) - 2x na klasický plech, tentokrát jenom světlý, čokoládový krém, marmeláda, mandarinky a borůvky, salková hmota od Ariell, Be-Be sušenky, kokos, čokoláda, pár piškotů
Postup přípravy
Upečený korpus jsem poskládala na sebe, promazala marmeládou a čokoládovým krémem. Pod bagrem a stromy jsou mandarinky, pod "hlínou" jsou borůvky. Dáme vychladit.
Pak následovalo potahování. Kopečky jsou dotvarované punčovinou a vydlabání díry.
Hlína je z čokoládového pudinkového krému, pro tmavší barvu jsem přidala ještě kakao. Po natření posypáno nahrubo pomačkanými piškoty.
Stromy jsou z čokolády - na smrštovací folii jsem si čokoládou nakreslila tvar stromu a vyplnila ho. Pozor - dávat silnější vrstvu, dát jednu, nechat chvíli zatuhnout a dát další, jinak se to láme. Koruna je posypaná obarveným kokosem (do pytlíku jsem nasypala kokos a kápla trochu gelové barvy se slivovicí a pořádně promnula).
Bagr je složený z Be-Be sušenek promazaných marmeládou a potažených salkovou hmotou. Rameno bagru, lžici, myš a závory jsem dělala 4 dny dopředu, bagr samotný asi den a půl. Kola jsou z obalených dětských piškotů.
Pak následovalo potahování. Kopečky jsou dotvarované punčovinou a vydlabání díry.
Hlína je z čokoládového pudinkového krému, pro tmavší barvu jsem přidala ještě kakao. Po natření posypáno nahrubo pomačkanými piškoty.
Stromy jsou z čokolády - na smrštovací folii jsem si čokoládou nakreslila tvar stromu a vyplnila ho. Pozor - dávat silnější vrstvu, dát jednu, nechat chvíli zatuhnout a dát další, jinak se to láme. Koruna je posypaná obarveným kokosem (do pytlíku jsem nasypala kokos a kápla trochu gelové barvy se slivovicí a pořádně promnula).
Bagr je složený z Be-Be sušenek promazaných marmeládou a potažených salkovou hmotou. Rameno bagru, lžici, myš a závory jsem dělala 4 dny dopředu, bagr samotný asi den a půl. Kola jsou z obalených dětských piškotů.
takhle to začíná
podpěry jsou ještě nutností
připravené stromy
tráva už je na svém místě
ted už i silnice
kopeček pro myšku a díra
hlína také na svém místě a může přijet bagr
letecký pohled
jedna strana
druhá strana
detail myšáka
lžice (nebo jak se to vlastně správě jmenuje)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kleis1
(upraveno)
7. 11. 2010, 20:03
tak to je bomba!!!
PeťuleM
(upraveno)
15. 6. 2009, 14:24
To je nádhera!!!! A oceňuju tu šílenou práci, co to muselo dát. Obdivuju, že jsi se pustila do bagru, já bych vůbec nevěděla, jak na to.... jsi neuvěřitelě šikovná!!!
Lua
(upraveno)
15. 6. 2009, 21:05
@PeťuleM
Moc děkuji . S bagrem to byla taková story - v té době u nás bourali část městského úřadu, kolem kterého chodime do školky. A v úterý povídám sousedovi (vodí do školky svojí dcerku společně s námi), že takový bagr ted dělám a už mám některé části hotové. A on na mě kouká a povídá, to není klasický bagr, to je traktorbagr a to je něco jiného. Polil mě pot a hned po příchodu ze školky jsem sedla k PC a hledala obrázky bagru. No měl pravdu, fakt jsem měla zaděláno na traktorbagr, takže jsem večer předělávala jednotlivé části. A ty by si to zvládla taky - neboj Jinak naše děti mají stejnou zálibu v králíkách - dělala jsem je narychlo v sobotu pro Honzíka. Je do nich blázen
Mmyška
(upraveno)
29. 4. 2009, 9:22
Luci perfektní prácička,je to senzační dortík
akin77
(upraveno)
27. 4. 2009, 9:59
Krásný úžasný bagr...
Zrušený účet
(upraveno)
25. 4. 2009, 23:39
Luci to je bomba Parádní celý dort! A taky bezva šikovný postup
akr
(upraveno)
25. 4. 2009, 23:37
perfektní bagr já bych si netroufla ho dělat skvělý postup
gonzar
(upraveno)
25. 4. 2009, 13:50
Ten vypadá velice pěkně.
martik72
(upraveno)
24. 4. 2009, 21:24
Parádní práce.
Lucka*
(upraveno)
24. 4. 2009, 13:20
z ceho jsou ty stromy z perniku? Bezva bagr tyhle konstruktivni stroje nemusim silena prace makla jste si hezky
Lua
(upraveno)
25. 4. 2009, 9:03
@Lucka*
Stromy jsou z čokolády - na smrštovací folii jsem si čokoládou nakreslila tvar stromu a vyplnila ho. Pozor - dávat silnější vrstvu, dát jednu, nechat chvíli zatuhnout a dát další, jinak se to láme. Koruna je posypaná obarveným kokosem (do pytlíku jsem nasypala kokos a kápla trochu gelové barvy se slivovicí a pořádně promnula).
Ilonáček
(upraveno)
24. 4. 2009, 12:54
Lexi
(upraveno)
24. 4. 2009, 10:40
nádherná práce, velmi precizní.. tleskám
Zrušený účet
(upraveno)
24. 4. 2009, 8:55
Jééé, Luci, to je špičkový dort a bagr je dokonalýýýý
aero-orion
(upraveno)
24. 4. 2009, 6:25
Krásný bagřík
*poule*
(upraveno)
23. 4. 2009, 23:58
Luci, tak vidím na vlastní oči, jak sis "mákla." je úžasný!!! To aby byl jeden i konstruktérem, že? Opravdu nádhera!
habuša
(upraveno)
23. 4. 2009, 23:37
Luci, je moc pěkný Měla bych se nechat inspirovat, protože vnouček se na bagr doslova " třese".
petatrn
(upraveno)
23. 4. 2009, 23:24
jůůůůůůůůůůůůů ten je suprovej, moc pěkně udělaný
petatrn
(upraveno)
23. 4. 2009, 23:26
@petatrn
stalo se pochvala dvakrát
petatrn
(upraveno)
23. 4. 2009, 23:22
jůůůůůůůůůůů ten je perfektní , suprově udělaný