(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Šestihran s krémovými růžemi

Potřebné ingredience
Piškotový korpus, bílkový máslový krém, plněný jahodami a banány. No takový obyč, moc mně ty krémový nejdou. V jedný chvíli jsem myslela,že poletí oknem. Nějak se nedařilo. Ale nakonec jsme si pochutnali :-)
Vážil: 3kg
Postup přípravy
Korpus:
5 vajec, 200 g krystalového cukru, 200 g polohrubé mouky, 5 PL teplé vody, 1 čaj.lžička prášku do pečiva
Postup: Žloutky a cukr ušlehat (4 min), přidat vodu (šlehat 1 min), pak přidat půlku mouky. Zvlášt ušlehat bílky se špetkou soli do husté pěny, přidat zbytek cukru a vyšleha dohladka. Pak půlku sněhu smíchat s ušlehanými žloutky a pomalu ručně přimíchat zbylý sníh. Péct na 150 se zapnutým ventilátorem, cca 45min.
BÍLKOVÝ KRÉM šlehaný na párou - bílý, jemný, trvanlivý bude se hodit na svatební dorty v letních měsících
4 bílky, 180g cukru krupice, 500g másla, 100g práškového cukru.
Postup:
Do menšího hrnce dáme bílky a krupicový cukr. Hrnec vložíme do většího hrnce, do kterého nalijeme vodu a dáme vařit. Ihned začneme šlehat na nejvyšší obrátky. Voda by se měla začít vařit za 10 minut, celou tu dobu nepřetržitě šleháme. Když voda začne vřít, šleháme ještě 15-30 vteřin, ne déle než minutu ( bílky by se srazily). Vypneme plamen, necháme nádobu ve vodě a ještě šleháme ( mírně promícháváme) 2-3 minuty. Pak hrnec vyndáme, ještě chvíli mícháme, přikryjeme utěrkou ( aby povrch neosychal) a necháme vychladnout.
Poté zašleháme do másla vyšlehaného s pr. cukrem.
Rostlinná šlehačka:
200ml rostl. šlehačky Holé (k dostání ve zdravé výživě), 3lžíce moučkového cukru, 2lžičky rozpustné kávy, trošku rumu.
Postup: vychlazenou šlehačku smíchat s 2lžičkami rozpustné kávy a moučk.cukrem. Vyšlehat do husté pěny.
Čokoládová poleva:
125g lukany, 100g čokolády na vaření, 1/2 sáčku kakaa
Postup: rozpustit tuk s čokoládou ve vodní lázni, přidat kakao. Pořádně rozmíchat,aby se neudělaly hrudky.
5 vajec, 200 g krystalového cukru, 200 g polohrubé mouky, 5 PL teplé vody, 1 čaj.lžička prášku do pečiva
Postup: Žloutky a cukr ušlehat (4 min), přidat vodu (šlehat 1 min), pak přidat půlku mouky. Zvlášt ušlehat bílky se špetkou soli do husté pěny, přidat zbytek cukru a vyšleha dohladka. Pak půlku sněhu smíchat s ušlehanými žloutky a pomalu ručně přimíchat zbylý sníh. Péct na 150 se zapnutým ventilátorem, cca 45min.
BÍLKOVÝ KRÉM šlehaný na párou - bílý, jemný, trvanlivý bude se hodit na svatební dorty v letních měsících
4 bílky, 180g cukru krupice, 500g másla, 100g práškového cukru.
Postup:
Do menšího hrnce dáme bílky a krupicový cukr. Hrnec vložíme do většího hrnce, do kterého nalijeme vodu a dáme vařit. Ihned začneme šlehat na nejvyšší obrátky. Voda by se měla začít vařit za 10 minut, celou tu dobu nepřetržitě šleháme. Když voda začne vřít, šleháme ještě 15-30 vteřin, ne déle než minutu ( bílky by se srazily). Vypneme plamen, necháme nádobu ve vodě a ještě šleháme ( mírně promícháváme) 2-3 minuty. Pak hrnec vyndáme, ještě chvíli mícháme, přikryjeme utěrkou ( aby povrch neosychal) a necháme vychladnout.
Poté zašleháme do másla vyšlehaného s pr. cukrem.
Rostlinná šlehačka:
200ml rostl. šlehačky Holé (k dostání ve zdravé výživě), 3lžíce moučkového cukru, 2lžičky rozpustné kávy, trošku rumu.
Postup: vychlazenou šlehačku smíchat s 2lžičkami rozpustné kávy a moučk.cukrem. Vyšlehat do husté pěny.
Čokoládová poleva:
125g lukany, 100g čokolády na vaření, 1/2 sáčku kakaa
Postup: rozpustit tuk s čokoládou ve vodní lázni, přidat kakao. Pořádně rozmíchat,aby se neudělaly hrudky.

detail
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
akr
(upraveno)
4. 5. 2009, 21:29







nahlásit

martik72
(upraveno)
4. 5. 2009, 20:28





nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
4. 5. 2009, 18:50
krásný




nahlásit
mariev
(upraveno)
4. 5. 2009, 15:59
krásný


nahlásit

MacaJ
(upraveno)
4. 5. 2009, 14:21
Moc hezké a lákavé
.MartinaJ.


nahlásit

pavlis
(upraveno)
5. 5. 2009, 7:18
@MacaJ
díky za pochvalu


nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
4. 5. 2009, 14:03
Je to úúúúúžasnééé



nahlásit

pavlis
(upraveno)
4. 5. 2009, 15:32
@
díky moc za pochvalu

nahlásit