Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

VEPŘOVÉ VÝPEČKY

0.0
VEPŘOVÉ VÝPEČKY

Potřebné ingredience

velká cibule 1 ks,česnek 5 stroužků,bůček 500 g,vepřová plec 1 kg,podle chuti:sůl, kmín,podle potřeby:olej

Postup přípravy

Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, stroužky česneku na jemné plátky a rozprostřeme obojí na dno pekáče, který jsme předtím lehce zakápli olejem.

Maso a bůček omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Hodně nasolíme, přidáme kmín a vložíme do pekáče. Přiklopíme pokličkou a pečeme zhruba 1,5 hodiny při 220 °C (podle výkonu trouby). Během pečení maso obracíme a podléváme lehce vodou. Až je maso dostatečně měkké, sundáme pokličku a pečeme, dokud maso není dozlatova opečené.

Jako přílohu k výpečkům doporučuji houskový nebo bramborový knedlík a zelí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sadie 29. 8. 2010, 13:12
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie