Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Vepřové výpečky

0.0
Vepřové výpečky

Potřebné ingredience

vepřové plecko, 4 velké cibule, 5 stroužků česneku, špek, 2 lžičky kmínu, sůl, kostka zel. nebo masového bujonu, hladká mouka, koření grilovací nebo ďábelská směs.....

Postup přípravy

viz foto.....

Cibuli nakrájíme na osminky..

nakrájíme česnek na plátky a špek na větší kousky můžete....

Maso očištěné, umyté nakrájíme taky na větší kousky, snažím se na velké kostky, ale není to pravidlo

sůl, kmín, koření - dneska jsem použila grilovací - stačí trošku!Zalijeme vodou nebo i vývarem, v tom případě už tam nedáváme bujon, aby nebyla šťáva příliš slaná, pozor....Tekutinu tak aby cibule byla zakrytá,

bližší pohled na koření

Pečema na 250°C,.......vidíte vody jsem přehnala, ale nám to nevadí, šťávu máme rádi....

zaprášíme přes sítko hladkou moukou - nemícháme, a dáme do trouby ještě dopéct.... šťáva se zahustí a masíčko má kůrku

Hotovo! Jinak ještě pečte přikryté, až ve finále odkryjte, aby masíčko mělo barvu. Já tentokrát zapoměla...... a už jsme měli hlad, :-) Dobrou chuť :-)
♦♦♦ Podáváme s bramborem, kaší, hranolkama, i rýží. Vařila jsem na dva dny. Dneska si dáme s bram.knedlíkem a hlávkovým zelím :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie