Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Pizzové trojhránky

0.0
Pizzové trojhránky

Potřebné ingredience

1 balíček listového těsta, 1 cibule, 4 masitá rajčata, 3 papriky, 100 g strouhaného sýra, 2 PL oleje, 1 PL posekaných bylinek ( petrželová nať, bazalka, tymián, oregáno - nebo to vše nahraďte pizza kořením, které se prodává už hotové), sůl, trochu vegety, 1 PL hladké mouky, žloutek na potření

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli, nadrobno nakrájené papriky a rajčata ( doporučuji je na chvíli dát do horké vody a pak oloupat) a všechno podusíme do poloměkka. Zaprášíme moukou, aby šťáva zhoustla a pak nám nevytékala, mírně osolíme, dáme vegetu a přidáme bylinky nebo již zmiňované koření a necháme vychladnout. Po vychladnutí smícháme se strouhaným sýrem.
Listové těsto na válu pomoučněném hladkou moukou rozválíme , radýlkem uděláme čtverce, do středu každého čtverce dáme po lžicce náplně, přeložíme, aby nám vznikly trojúhelníky, na povrchu potřeme rozšlehaným žloutkem a můžeme posypat kmínem, pizza kořením, lněným semínkem, sezamovým semínkem ( každému podle jeho chuti) a upečeme v dobře vyhřáté troubě. Pokud se vám některé trojúhelníky otevřou a náplň začne vytékat, žádný strach, po vyndání z trouby, jde krásně náplň zpět vsunout.
Poměrně nenáročné a u hostů i naší rodiny velmi populární večerní chuťovka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Karelia 30. 12. 2010, 11:09
Děvčata, letos opět budou na Silvestra, jen doplňuji, že dobré je dát do směsi na jemno nakrájenou šunku...může být a nemusí (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie