(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Jahodová rychlovka - za čtvrt hodinky

Potřebné ingredience
tvaroh, šlehačka, želatinový ztužovač, jahody, vanilkový piškot
Postup přípravy
Vanikový piškot - průměr 18 cm: 4 vejce, 15 dkg cukru, 18 dkg pol.mouky, vanilkový cukr, olej, špetka prdopeče
Vyšlehat žloutky s cukrem krupice a vanilkovým cukrem, přidat 2 lžíce oleje, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh. Peču na 150 stupňů asi půl hodiny.
Náplň: vyšlehám šlehačku s asi 10 dkg cukru, nemusí být úplně do husta, přidám k ní plnotučný tvaroh. Pak si přiravím dle návodu želatinový ztužovač - do 100 ml vlahé vody vmíchám obsah pytlíku a asi za půl minuty směs přileju k tvarohu se šlehačkou a zamíchám.
Dvakrát prokrojím piškot, vezmu si formu, ve které jsem ho pekla a dám na dno jeden plát, na něj vrstvu nápně, další plát a další vrstvu náplně. Navrch poslední plát a náplň a nakonec jahody. Pokud chcete, můžete je přidat pokrájené i dovnitř, ale já měla hodně náplně a dort mi už takhle lezl z formy ven. Na dvě hodiny dám do lednice zatuhnout, sundám formu a přilepené zbytky krému z formy ještě nožem rozetřu na boky dortu.
Dort je vynikající chuťově a hotový za čtvrt hodinky, když nepočítám pečení korpusu.
Vyšlehat žloutky s cukrem krupice a vanilkovým cukrem, přidat 2 lžíce oleje, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh. Peču na 150 stupňů asi půl hodiny.
Náplň: vyšlehám šlehačku s asi 10 dkg cukru, nemusí být úplně do husta, přidám k ní plnotučný tvaroh. Pak si přiravím dle návodu želatinový ztužovač - do 100 ml vlahé vody vmíchám obsah pytlíku a asi za půl minuty směs přileju k tvarohu se šlehačkou a zamíchám.
Dvakrát prokrojím piškot, vezmu si formu, ve které jsem ho pekla a dám na dno jeden plát, na něj vrstvu nápně, další plát a další vrstvu náplně. Navrch poslední plát a náplň a nakonec jahody. Pokud chcete, můžete je přidat pokrájené i dovnitř, ale já měla hodně náplně a dort mi už takhle lezl z formy ven. Na dvě hodiny dám do lednice zatuhnout, sundám formu a přilepené zbytky krému z formy ještě nožem rozetřu na boky dortu.
Dort je vynikající chuťově a hotový za čtvrt hodinky, když nepočítám pečení korpusu.

boky dortu nic moc, ale můžete je posypat kokosem nebo oříšky, mně už se nechtělo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
1. 6. 2009, 12:48






nahlásit

Init
(upraveno)
1. 6. 2009, 13:54
@Ilonáček


nahlásit

Anelis
(upraveno)
1. 6. 2009, 12:11
téééda Oli, já dneska ještě neměla nic sladkého a tohle bych si hned dala
, nechceš přijet
??? Vypadá totiž naprosto senzačně








nahlásit

Init
(upraveno)
1. 6. 2009, 13:54
@Anelis
Jen se neboj, já zas přijedu, ale na něco dobrého od tebe
A dlužím ti pozvání , tak příště bez autíčka, jo? Ať si můžem dát vínečko.



nahlásit

Anelis
(upraveno)
1. 6. 2009, 13:57
@Init
Téééda, tak to musím vytvořit něco obzvláště vypečeného
. Už se nemůžu zase dočkat až zavítáš, auto nechám v garáži a dáme si








nahlásit

Init
(upraveno)
1. 6. 2009, 20:39
@Anelis
Tak fajn

nahlásit

martik72
(upraveno)
1. 6. 2009, 7:47





nahlásit

Init
(upraveno)
1. 6. 2009, 10:13
@martik72


nahlásit

MarketchenB
(upraveno)
31. 5. 2009, 22:08



nahlásit

Init
(upraveno)
31. 5. 2009, 22:22
@MarketchenB



nahlásit

gonzar
(upraveno)
31. 5. 2009, 22:06
Moc hezky vypadá a určitě chutná.





nahlásit

Init
(upraveno)
31. 5. 2009, 22:22
@gonzar
Děkuju Alenko


nahlásit