Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 44 návštěvníků)

Jahodový dort Schwarzwald

0.0
Jahodový dort Schwarzwald

Potřebné ingredience

Přísady: Na těsto: 4 vejce 100 g cukru 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 100 g hladké mouky 2 zarovnané KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker 25 g Gustinu jemného kukuřičného škrobu Dr.Oetker 25 g kakaa Na náplň: 300 g jahod 50 g mléčné čokolády 500 ml smetany ke šlehání 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 2 zarovnané PL cukru 2 PL griotky/ když se dělá dětem nedáváme griotku

Postup přípravy

Příprava:
1. Na přípravu těsta ušleháme vejce s cukrem a vanilkovym cukrem v míse elektrickým ručením šlehačem na středním stupni do pěny. Prosejeme mouku, kypřicí prášek, škrob, kakao a krátce vmícháme na nejnižším stupni do vaječné pěny. Těsto dohladka rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do trouby a pečeme

2. Okraj formy uvolníme a odstraníme, korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku, odstraníme dno formy a necháme vychladnout. Korpus dvakrát podélně překrojíme a spodní část korpusu položíme na dortový podnos.

3. Na přípravu náplně jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Čokoládu nasekáme na malé kousky nebo vytvoříme hoblinky. Elektrickým ručním šlehačem na středním stupni ušleháme smetanu ke šlehání, smeta-fix, vanilínový cukr a cukr dotuha. Krátce ručně vmícháme griotku. Polovinu smetany smícháme s čokoládou a do druhé poloviny vmícháme kousky jahod.

4. Spodní část korpusu pokapeme 2 PL griotky a potřeme smetanovou náplní s jahodami. Položíme střední část korpusu a pokapeme 2 PL griotky, potřeme smetanovou náplní s čokoládou. Zakryjeme poslední částí korpusu a pokapeme 2 PL griotky.

5. Na ozdobení ušleháme smetanu ke šlehání a vanilínový cukr ručním elektrickým šlehačem dotuha. Potřeme povrch i okraje dortu. Z čokolády vytvoříme hoblinky a obsypeme okraj dortu. Jahody omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky a dort ozdobíme.

Tento recept jsem nikde nemohla najít,až dnes a tak vkládám a určitě vyzkouším a pak vložím fotečky.Třeba se bude také někomu hodit,je čas jahod

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

srneckova 15. 6. 2015, 6:52
(Y) (Y) (Y) (Y)
tygrova 14. 6. 2015, 21:41
Tak i ja jsem vyzkoušela tento dort a musím říct, že byl opravdu luxusní.
levova3 12. 7. 2012, 17:45
Výborný dortík (Y) (Y) (Y) Míša ho měl k 2. narozkám a moc jsme si pošmákli a není nijak složitý díky za super receptík (clamp) (clamp) (clamp)
inka (upraveno) 29. 7. 2011, 22:45
.. .. dnes jsem ho upekla, je naprosto úžasný ... bohužel jsem už nesehnala jahody, tak jsem použila broskve ... piškot je vynikající, hodně hnědý a krásně naskočil, šlehačky jsem použila 3 (x 200 ml) a bylo to akorát ... děkuji, ukládám a určitě jsem nepekla naposled http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3687542
monky3 20. 6. 2011, 13:21
vypadá to nádherně, jestli to dobře chápu, tak ještě potřebuji třetí šlehačku nahoru a na boky *-) na pomazání, je to tak? *-) (L)
Viko 27. 6. 2011, 10:11
@monky3 Já myslím,že vám stačí co je psaný v návodu,není třeba víc.Tu jednu smetanu si našleháte a zbyde i na dozdobení.Ještě jsme to nedělala,hledala jsem strašně moc let tento recept a když jsme ho konečně našla,tak jsme ho sem vložila.Někdy ho určitě udělám,teď mám ale dost zdravotní problémy tak to hned nebude,abych vám neříkala bludy,ono taky zaléží jak moc jste šlehačková.Já tam taky někdy větší spotřebu než je psáno,někdy stačí někdy ne (F)
monky3 27. 6. 2011, 10:48
@Viko Renčo díky, jsme šlehačkoví dost ,-), někdy vyzkouším (Y) přeji brzké uzdravení, vím co je zdraví, sama teď marodím už 4tý měsíc :-S (L)
Viko 2. 7. 2011, 19:47
@monky3 díky poc a hrzké uzdravení.Já ho taky chci vyzkoušit někdy,hledala jsme recept moc let,když jsem ho konečně sehnala musela jsem se podělit (F) (F) (F)
Zuzikk 19. 6. 2011, 13:13
Hmmm vypadá to hodně mňam!!!!
Viko 20. 6. 2011, 13:12
@Zuzikk To máte pravdu,já to zkusím někdy udělat,tento recept jsem scháněla strašně moc let,tak jsem se chtěla podělit

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie