Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Bramborový dort aneb můj první pokus o dort potahovaný marcipánem

0.0
Bramborový dort aneb můj první pokus o dort potahovaný marcipánem

Potřebné ingredience

360gr cukru
6 vajec
100 gr krupice
100 gr mletých vlašských ořechů
400 gr najemno strouhaných vařených brambor

Postup přípravy

Utřeme cukr se žloutky, přimícháme ořechy, brambory a nakonec pevný sníh z 6ti bílků. Lije se do vysypané a vymazané formy. Na fotce je z dvojité dávky, nastavené patro obyčejným piškotem, slepované máslovým krémem a potáhnuté marcipánem z laktina. Byl to první pokus, marcipánu jsem měla málo, ale byl moc moc dobrý. Chci poděkovat všem strašně šikovným maminkám tady na MMB, od kterých jsem čerpala hodně moc inspirace. Jste neuvěřitelně šikovné!!! Mamince děkuji za báječný recept - mami dík, lepší dort jsem nikdy nejedla....:-) !

vláček

slepený korpus jsem před natáhnutím marcipánu zlehka potřela krémem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zdenkas+Luci 14. 6. 2009, 19:31
Ahojky taky mam moc ráda tento dort. Recept jsem získala od manželovo babičky a mužu říct že je bezkonkurenční
Zdenkas+Luci 14. 6. 2009, 19:31
Ahojky taky mam moc ráda tento dort. Recept jsem získala od manželovo babičky a mužu říct že je bezkonkurenční
holoubci 4. 6. 2009, 13:31
Hani, díky za cenné rady, laktino jsem už pořídila, zbytek pořeším příští týden a pak se na to vrhnu. Určitě pak vložím fotečku - jestli tedy bude čeho. ;-) Snad to dobře dopadne. Ještě jednou moc děkuju, jste moje záchrana. (F)
Init 4. 6. 2009, 9:12
Cožééé? Brambory do dortu? To jsem ještě neviděla, jak to chutná? To musím zusit, vypadá to moc dobře (clamp) (clamp) (clamp)
twinha 4. 6. 2009, 9:43
@Init Jojo, kupodivu brambory. Včera jsem mluvila s maminkou a její maminka ten recept podědila po svý mamince.... :-) Je to absolutně vynikající korpus, jiný nepeču, zkuste, opravdu, budete moooooooooc spokojená.!!!! Nikdo neuhodne, že jsou v tom brambory, je velmi vláčný, takový jakoby vlhký a dlouho vydrží, teda u nás ne.... :-)))
holoubci 3. 6. 2009, 21:38
Dobrý večer, Hani, mooooc chválím tento úžasný dortík, přesně takový si představuji, že udělám Adámkovi za 14 dní k 1. narozeninám. Prosím radu: kde seženu laktino a jak jste vytvarovala vagónky? Jsou jeden jako druhý. Máte můj hluboký obdiv, jste šikulka (Y) (Y) Díky, Jana.
twinha 4. 6. 2009, 9:09
@holoubci Strašně moc děkuji za pochvalu, mám hroznou radost, že se líbí. Děkuji. Laktino jsem koupila v Kauflandu, maj ho tam,kde normální mlíko - ať nehledáte. Inspiraci na vagonky jsem pobrala tady, ale už nevím u které maminky. Moc jednoduché. Dno vagonku je miňonka, podle obvodu mińonky uřezaný obdélník z marcipánu a nalepené po stranách, vlhkým prstem přilepit a hotovo. Lentilky kola..... Pochlubte se Jani potom taky výsledkem, ať je na co krásného koukat!!! :-) Hezký den Hanka
Ilonáček 3. 6. 2009, 21:17
(Y) (Y) (Y) (Y)
Zrušený účet 2. 6. 2009, 7:32
Bezvadnýýýýýý dort (clamp) (clamp) (clamp)
hroudicka 2. 6. 2009, 7:15
(Y) (Y) (Y) Hani, (^) je moc hezký (clamp) (clamp)
twinha 2. 6. 2009, 14:02
@hroudicka Ježíš, děkuji strašně moc za pochvalu holky, to jsem fakt nečekala, protože se opravdu nemůže krásou vyrovnat tomu, co tu mají místní profesionálky (klobouk dolů)..... Děkuji. (radost) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie