(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Mramorovaný dort

Potřebné ingredience
Do formy 23 cm:
250g hladké mouky, 1prášek do pečiva ,4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, kakao
Krém: 1 Rama cremefine na šlehání (nebo jiná šlehačka), 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka,
Dále: 60 g čokolády na vaření.
Postup přípravy
Spojila jsem od Vás dva recepty a korpus je vážně výborný, krásně vysoký, rovný...
Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva.
Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem.
Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme!!! Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky.
Pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu. Pozor, těsto má někdy tendenci udělat uprostřed bouli, po upečení dort hned vyklopte, tím se to srovná...
Krém: Nejdřív si odlijeme stranou 2 lžíce šlehačky. Zbývající šlehačku ušleháme, zakysanou smetanu smícháme se 3 lžícemi cukru moučka a spojíme se šlehačkou. Potřeme dort, můžeme přidat na rozkrojené pláty banán. Potřeme strany, na který nalepíme trubičky.
Čokoládu s troškou šlehačky rozpustíme, je-li ještě moc hustá, přidáme lžíci mléka. Nalijeme na krém a vidličkou promícháme čokoládu do krému. Necháme v ledničce aspoň 3 hodiny ztuhnout.
Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva.
Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem.
Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme!!! Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky.
Pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu. Pozor, těsto má někdy tendenci udělat uprostřed bouli, po upečení dort hned vyklopte, tím se to srovná...
Krém: Nejdřív si odlijeme stranou 2 lžíce šlehačky. Zbývající šlehačku ušleháme, zakysanou smetanu smícháme se 3 lžícemi cukru moučka a spojíme se šlehačkou. Potřeme dort, můžeme přidat na rozkrojené pláty banán. Potřeme strany, na který nalepíme trubičky.
Čokoládu s troškou šlehačky rozpustíme, je-li ještě moc hustá, přidáme lžíci mléka. Nalijeme na krém a vidličkou promícháme čokoládu do krému. Necháme v ledničce aspoň 3 hodiny ztuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
9. 6. 2009, 16:54







nahlásit

MucLenka
(upraveno)
9. 6. 2009, 13:17





nahlásit
k.smudla
(upraveno)
9. 6. 2009, 7:47
Děkuji, já jsem většinou taková patla :o) Tady jsem se bála toho krému , ale s těmi banány to jedlý bylo :o) a korpus fakt nejlepší co jsem kdy recept měla.
nahlásit

marbrix
(upraveno)
8. 6. 2009, 17:40







nahlásit

federka
(upraveno)
8. 6. 2009, 14:31
Evi,tak ten vypadá mňamkově,hned bych si dala kousek(reda spíš pořádný kus
)
,moc se Ti povedl








nahlásit

lejča
(upraveno)
8. 6. 2009, 12:35
jéé...vypadá dosti jedle

nahlásit

Lua
(upraveno)
8. 6. 2009, 12:34
vypadá úžasně a jistě je i










nahlásit
k.smudla
(upraveno)
8. 6. 2009, 11:22
jé děkuji
nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
8. 6. 2009, 9:52
Vypadá úúúúúžasně



nahlásit