Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Jogurtová bábovka s malinami

0.0
Jogurtová bábovka s malinami

Potřebné ingredience

doba přípravy je cca 4 hodiny
Ingredience:
na osobu asi 180 kalorií, 15 g bílkovin, 7 g tuků, 35 g sacharidů

250 g mražených malin,
3 plátky červené želatiny,
šťáva z 1 citronu,
1 lžíce malinového základu,
40 g cukru,
1 vanilkový lusk,
6 plátků bílé želatiny,
500 g bílého jogurtu (3,5 % tuku),
30 g mletých mandlí,
několik čerstvých malin na ozdobu

Postup přípravy

Příprava:
1. Maliny rozmrazíme. Plátky červené želatiny na­močíme do studené vody. Maliny s malinovým základem a 20 g cukru prolisujeme. Želatinu rozpustíme a přimícháme do ­malinové šťávy. Podélně rozřízneme vanilkový lusk a vydlabeme dřeň.

2. Namočíme bílou želatinu. Smícháme jogurt, mandle, vanilkovou dřeň a zbylý cukr. Želatinu rozpustíme a přidáme do dortové směsi. Bílý i červený krém necháme chvíli táhnout. Bábovkovou for­mu vypláchneme studenou vodou.

3. Střídavě vršíme bílý a červený krém, 3 hod. chla­díme, vyklopíme. Bábovku ozdobíme malinami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie