Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Řezy s mandarinkami

0.0
Řezy s mandarinkami

Potřebné ingredience

PIŠKOT: 5 lžic polohrubé mouky, 4 lžíce cukru krupice, 4 vejce, kůra z 1/2 citronu ********** KRÉM: 125 g másla, 70 g loupaných mletých pražených mandlí, 40 g cukru, 2 žloutky ********** NA ZVLHČENÍ: 50 ml mléka + 50 ml rumu ********** NA OZDOBU: meruňkový džem, kompotované mandarinky, šlehačka, granko

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme mouku, citronovou kůru a nakonec ušlehaný sníh. Pečeme dorůžova. Vychladlý piškot podélně nakrájíme na 3 pruhy.

Oloupané mandle umeleme a na pánvi nasucho opražíme. Na krém utřeme máslo s cukrem a žloutky, nakonec vmícháme mandle.

Jeden pruh těsta potřeme polovinou krému a druhým pruhem přikryjeme. Mléko smícháme s rumem a vrchní pruh těsta navlhčíme, potřeme jej zbylým krémem a třetím pruhem těsta, který nahoře rozvněž zvlhčíme mlékem s rumem, překryjeme. Zatížíme prkénkem a necháme uležet v chladu (nejlépe přes noc).

Druhý den potřeme povrch moučníku asi 3 lžícemi mírně nahřátého meruňkového džemu (dobrý je i dýňový), rozkrájíme na řezy, ozdobíme mandarinkami, šlehačkou a posypeme grankem.

Piškotový plát podélně rozkrájíme na 3 pruhy

Promazávání mandlovým krémem....

Uložíme přes noc do lednice

Povrch potřeme meruňkovým džemem, nakrájíme na řezy a ozdobíme mandarinkami, šlehačkou a grankem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lachovec 7. 8. 2009, 12:23
dobrej. :-)tak jsem dnes zkusila vas rez udelat manzelovi k (^) (^) a jako prvni jsi to ochutnali deti a rikaj ze je to moc dobry (Y) (Y),tak jsem to ochutnala a je to namka.snad i manzel to oceni (clamp) (clamp).mohu to vsem doporucit a je to moc jednoduche (clamp) (clamp).dik za dobry recept,uz je napsan v sesite.papa ;-) [A] [A]
alfleila 10. 8. 2009, 23:41
@lachovec Jsem ráda, že se vám receptík hodil, Marcelko!! Je to opravdu "téměř" bez práce a výsledek.... (zajic) (zajic) Mějte se hezky! (hello)
Ilonáček 21. 6. 2009, 23:23
(Y) (Y) (Y) (Y)
alfleila 22. 6. 2009, 20:13
@Ilonáček (flower)
backa 19. 6. 2009, 17:14
vypadají úžasně (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
alfleila 19. 6. 2009, 18:16
@backa Děkuji mockrát! (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie