(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
ZMRZLINY
Potřebné ingredience
Popsány u jednotlivých receptů. Recepty jsou z internetu...
Postup přípravy
Tvarohová zmrzlina
250g měkkého tvarohu, 1 vanilkový cukr, šťáva z ½ citronu, 3 lžíce rozinek, 1/4l smetany ke šlehání, práškový cukr dle chuti
Postup:
Tvaroh smícháme s cukrem, citrónovou šťávou, propláchnutými rozinkami a nakonec vmícháme vyšlehanou smetanu. Do této základní hmoty můžeme přidat dle chuti na kostičky nakrájené ovoce, nastrouhanou čokoládu, posekané oříšky apod.
Čokoládová zmrzlina
Potřebujeme:
5dl mléka, 1 kousek vanilky, 120g moučkového cukru, 1 žloutek, 10g škrobové moučky, 50g čokolády.
Postup:
Do 3dl mléka nasypeme cukr a uvedeme do varu. Ve zbývajícím mléce rozmícháme moučku, žloutek a změklou čokoládu. Zhoustlý krém necháme vychladnout, dáme do formiček a necháme zmrazit.
Oříšková zmrzlina
Potřebujeme:
5dl mléka, 100g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 3 žloutky, 10g škrobové moučky, 50g mletých pražených oříšků, 1 lžíce rumu.
Postup:
Do 3dl mléka nasypeme krystalový a vanilkový cukr a uvedeme do varu. Ve zbývajícím mléce rozmícháme žloutky a moučku, nalijeme do vařícího mléka a necháme přejít varem. Potom odstavíme, přimícháme mleté pražené oříšky a necháme vychladnout. Nakonec do vychladlého krému zamícháme rum.
Borůvková / jahodová/ zmrzlina
Potřebujeme:
3 žloutky, 1 vanilkový cukr, 100g borůvek/jahod , ¼l smetany ke šlehání.
Postup:
Žloutky našleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Přebrané borůvky rozmixujeme a přidáme ke žloutkům. Do této hmoty jemně vmícháme našlehanou smetanu, nalijeme do formy a necháme v mrazničce ztuhnout.
250g měkkého tvarohu, 1 vanilkový cukr, šťáva z ½ citronu, 3 lžíce rozinek, 1/4l smetany ke šlehání, práškový cukr dle chuti
Postup:
Tvaroh smícháme s cukrem, citrónovou šťávou, propláchnutými rozinkami a nakonec vmícháme vyšlehanou smetanu. Do této základní hmoty můžeme přidat dle chuti na kostičky nakrájené ovoce, nastrouhanou čokoládu, posekané oříšky apod.
Čokoládová zmrzlina
Potřebujeme:
5dl mléka, 1 kousek vanilky, 120g moučkového cukru, 1 žloutek, 10g škrobové moučky, 50g čokolády.
Postup:
Do 3dl mléka nasypeme cukr a uvedeme do varu. Ve zbývajícím mléce rozmícháme moučku, žloutek a změklou čokoládu. Zhoustlý krém necháme vychladnout, dáme do formiček a necháme zmrazit.
Oříšková zmrzlina
Potřebujeme:
5dl mléka, 100g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 3 žloutky, 10g škrobové moučky, 50g mletých pražených oříšků, 1 lžíce rumu.
Postup:
Do 3dl mléka nasypeme krystalový a vanilkový cukr a uvedeme do varu. Ve zbývajícím mléce rozmícháme žloutky a moučku, nalijeme do vařícího mléka a necháme přejít varem. Potom odstavíme, přimícháme mleté pražené oříšky a necháme vychladnout. Nakonec do vychladlého krému zamícháme rum.
Borůvková / jahodová/ zmrzlina
Potřebujeme:
3 žloutky, 1 vanilkový cukr, 100g borůvek/jahod , ¼l smetany ke šlehání.
Postup:
Žloutky našleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Přebrané borůvky rozmixujeme a přidáme ke žloutkům. Do této hmoty jemně vmícháme našlehanou smetanu, nalijeme do formy a necháme v mrazničce ztuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé