Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

STERILOVANÉ PAPRIKY PLNĚNÉ ZELÍM

0.0
STERILOVANÉ PAPRIKY PLNĚNÉ ZELÍM

Potřebné ingredience

1 hlávka zelí,2 lžičky cukru,trochu soli+kmín+asi 10 paprik dle velikosti
NÁLEV:
3/4 lžičky celého pepře
1/4 lžičky nového koření
3 lžičky bobkového listu /no na lžičky se dávkuje špatně,takže asi tak 8-10 lístků/
5 hřebíčků
3 lžičky hořčičného semínka
100 g soli
500 g cukru
3,75 l vody
1 l octa

Postup přípravy

Zelí si v robotu nakrájíme na jemno,smícháme s cukrem a solí a kmínem a necháme asi 1/2 hodiny odpočinout.
Meztitím si svaříme lák.Papriky očistíme,odřízneme vršek,vyndáme zevnitř semínka a plníme směsí zelí.Nandáme do sklenic,a zaléváme horkým lákem a sterilujeme při 90 stupních 30 minut.

Poznámka:
Sterilované věci moc nemusím,ale tohle jsem ochutnala u tety a strašně mi to chutnalo.Takže při nadúrodě papriky jsem s úspěchem udělala doma a zjistila následující:Papriky se do sklenic strašně blbě cpou:-)))Nanejvýš se tam vejde 1-2 a okolo je zbytečně prázdno.Takže jsem si recept opět upravila a na výsledné chuti se nic nemění.Papriky jsem taktéž nakrájela-ne tedy až tak jemně jako zelí,a vznikla jakási čalamáda,s tím rozdílem,že vám nezbyde zelí jako v prvním případě,ale zužitkujete vše a z téhle dávky jsem měla snad 22 sklenic a měli jsme přes zimu vystaráno:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

evicela 13. 10. 2017, 11:29
když přidáte křen, nemá to chybu (jidlo)
hacík 13. 10. 2017, 9:42
(Y) super nápad, taky jsem tam papriky cpala, ale jenom malé, velké se nevejdou, jak dlouho jste zavářela a na kolik stupňů? Hana

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie