Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

ZMRZLINY

0.0
ZMRZLINY

Potřebné ingredience

Popsány u jednotlivých receptů. Recepty jsou z internetu...

Postup přípravy

Tvarohová zmrzlina

250g měkkého tvarohu, 1 vanilkový cukr, šťáva z ½ citronu, 3 lžíce rozinek, 1/4l smetany ke šlehání, práškový cukr dle chuti
Postup:
Tvaroh smícháme s cukrem, citrónovou šťávou, propláchnutými rozinkami a nakonec vmícháme vyšlehanou smetanu. Do této základní hmoty můžeme přidat dle chuti na kostičky nakrájené ovoce, nastrouhanou čokoládu, posekané oříšky apod.

Čokoládová zmrzlina

Potřebujeme:
5dl mléka, 1 kousek vanilky, 120g moučkového cukru, 1 žloutek, 10g škrobové moučky, 50g čokolády.
Postup:
Do 3dl mléka nasypeme cukr a uvedeme do varu. Ve zbývajícím mléce rozmícháme moučku, žloutek a změklou čokoládu. Zhoustlý krém necháme vychladnout, dáme do formiček a necháme zmrazit.

Oříšková zmrzlina

Potřebujeme:
5dl mléka, 100g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 3 žloutky, 10g škrobové moučky, 50g mletých pražených oříšků, 1 lžíce rumu.
Postup:
Do 3dl mléka nasypeme krystalový a vanilkový cukr a uvedeme do varu. Ve zbývajícím mléce rozmícháme žloutky a moučku, nalijeme do vařícího mléka a necháme přejít varem. Potom odstavíme, přimícháme mleté pražené oříšky a necháme vychladnout. Nakonec do vychladlého krému zamícháme rum.


Borůvková / jahodová/ zmrzlina

Potřebujeme:
3 žloutky, 1 vanilkový cukr, 100g borůvek/jahod , ¼l smetany ke šlehání.
Postup:
Žloutky našleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Přebrané borůvky rozmixujeme a přidáme ke žloutkům. Do této hmoty jemně vmícháme našlehanou smetanu, nalijeme do formy a necháme v mrazničce ztuhnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie