Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kruti prsa plnena spenatem

0.0
Kruti prsa plnena spenatem

Potřebné ingredience

6-8 porcí:
1 lžička rostlinného oleje, 1/2 hrnku krájené cibule, 1 nadrobno nasekaný stroužek česneku, 1/2 jemně krájené červené papriky, 1/2 jemně nakrájené žluté papriky, 1 hrnek rozmačkaných vařených červených fazolí, 1 polévková lžíce čerstvě nasekaného zázvoru, 2 hrnky nasekaného špenátu, 1/4 lžičky soli, 2 lžíce nasekané čerstvé máty, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky černého pepře, 1 vykostěná krůtí prsa (asi 900g).


Česneková marináda:
3 polévkové lžíce sojové omáčky, 2 lžíce rýžového octa, 2 stroužky nadrobno nasekaného česneku, 2 lžičky sezamového oleje, 1/2 lžičky asijského chili nebo omáčky tabasco.

Postup přípravy

Rozpalte olej v kastrolu prostřední velikosti. Přidejte cibuli, česnek a smažte asi 3 minuty, až cibule změkne. Přidejte červenou a žlutou papriku, fazole a zázvor. Smažte asi 2 minuty. Přidejte špenát, přikryjte a za občasného promíchání duste pod pokličkou asi 5 minut, dokud špenát nezměkne. Kastrol sundejte z plotny, přidejte mátu, pepř, sůl a nechte úplně vychladit.

Stáhněte kůži z krůtích prsíček. Ostrým nožem je v polovině vodorovně nakrojte. Otevřete maso jako knihu a rozklepejte ho paličkou do tloušťky asi 1,5 cm. Na plátek rozprostřete směs špenátu. Vše sbalte do ruličky, kterou na několika místech svažte nití. Svázanou rolku vložte do pánve.

Připravte česnekovou marinádu: v malé misce smíchejte sojovou omáčku, rýžový ocet, česnek, sezamový olej a asijské chili. Přelijte krůtí prsa marinádou o obou stranách. Zabalte do plastové fólie a dejte minimálně na hodinu do ledničky (nejdéle na 4 hodiny)

Předehřejte troubu na 150 ºC. Nechte maso péct asi hodinu a 15 minut. Před krájením nechte asi 10 minut stát., Krájejte na plátky silné asi 1,ř cm. Roládu můžete také úplně vychladit a nakrájet a podávat studenou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie