Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Špaldový mrkvovo-zázvorový koláč s ořechy

0.0
Špaldový mrkvovo-zázvorový koláč s ořechy

Potřebné ingredience

250 g jemně strouhané mrkve, 5 vajec, 150 g hnědého cukru, 1 lžička citronového aroma, 75 g špaldové mouky (hrubé nebo hladké), 2 lžíce škrobu (kukuřičného nebo bramborového), 1 lžička prášku do pečiva (dala jsem bez fosfátů), 50 g hrubě posekaných ořechů, kousek čerstvě strouhaného zázvoru

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme citronové aroma.

Mouku smícháme s práškem do pečiva a škrobem. Moučnou směs vmícháme do žloutkového krému. Přidáme strouhanou mrkev smíchanou s kouskem čerstvě strouhaného zázvoru a ořechy.

Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně vmícháme do těsta. Formu (26cm) vymažeme a vysypeme strouhankou. Vlijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 - 30 min. Zkoušíme špejlí.

Kdo chce může po vychladnutí polít citronovou nebo čokoládovou polevou. Já jsem nechala bez polevy.

Dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zuzlinka 10. 2. 2012, 15:57
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Ivuš právě jsem udělala váš koláč dala čoko polevu a přidala jsem tedy dovnitř mandle a slunečnicová semínka a výborné na mé gusto dost sladké, tak bych dala příště méně cukru ale super receptík děkuji [A] [A] [A] [A]
alfleila 20. 2. 2012, 19:00
@zuzlinka děkuji za vyzkoušení, ten cukr také z každého receptu ubírám....s madlemi, slunečnicí a čokoládou to muselo být určitě ještě lepší než originál :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie